пʼятниця, 10 серпня 2018 05:55

За півдня продали 16 баночок соусів

Автор: ФОТО З СІМЕЙНОГО АРХІВУ ВОЛОДИМИРА-ЛЕОНА ГРИЦАКА
  Володимир-Леон Грицак продає соуси власного виробництва на фестивалі ”Еко стайл” в Івано-Франківську
Володимир-Леон Грицак продає соуси власного виробництва на фестивалі ”Еко стайл” в Івано-Франківську

11-річний Володимир-Леон Грицак з Івано-Франківська понад рік виготовляє натуральні соуси до м'яса. Готує на замовлення і продає на місцевих фестивалях. До бізнесу залучив друга Дениса Данчука, 11 років. Хлопець допомагає продавати продукцію.

— Маємо два види соусів — кисло-солодкий "Швілішвілі ткемалі" з аличі та класичний для барбекю. Продукт продаємо у трьох розфасовках. 200-грамова баночка коштує 40 гривень, 280 грамів — 60, а 350-грамова — 80 гривень, — розповідає Володимир-Леон Грицак.

Особливість наших соусів — вони натуральні. До складу входять алича, помідори, цибуля, часник, сіль, олія і спеції. Аличу збираємо самі в екологічних районах. А все решта закуповуємо.

Якість соусу контролює батько. Першими дегустаторами й покупцями були родичі й татові друзі-футболісти. Коли вся футбольна команда почала регулярно замовляти мій соус, я зрозумів — пора розширюватися і виходити на люди. Продаю свій товар на фестивалях. Уперше заробив 1000 гривень весною на фестивалі "Еко стайл". У травні на святі ковалів ми з Деном за півдня продали 16 баночок. Щоб їх приготувати, довелося начистити з татом 95 цибулин і 125 зубчиків часнику. Весь прибуток вкладаємо у розвиток справи. Поки що роблю незначну націнку, адже мій бізнес — на стадії стартапу. Моя мама — бухгалтер. Вона мені пояснила процес ціноутворення, і тепер веду свою бухгалтерію. З батьками шукаю вигідних постачальників. На це витрачаємо багато часу. Адже зекономлю на собівартості, значить більше зароблю. І ціна буде привабливіша. Хочу продавати свої соуси в ресторани. Закінчив кулінарну школу, постійно читаю літературу з підприємництва, відвідую бізнес-школу для підлітків.

Зараз ви читаєте новину «За півдня продали 16 баночок соусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі