вівторок, 21 жовтня 2008 18:13

За хвилину польоту беруть 14 гривень

Автор: фото: reuters/Sergei Remezov
  Розробника комп’ютерних програм Річарда Гарріота готують до польоту в космос. Він став шостим космічним туристом у світі. Заплатив 30 мільйонів доларів
Розробника комп’ютерних програм Річарда Гарріота готують до польоту в космос. Він став шостим космічним туристом у світі. Заплатив 30 мільйонів доларів

Американський мільйонер Річард Гарріот, 47 років, минулого тижня полетів у космос. Проведе там десять днів. Він став шостим космічним туристом. На орбітальній станції допомагає космонавтам.

Річард — син астронавта Оуена Гарріота, тому змалку марив космічними подорожами. Але через поганий зір не зміг стати астронавтом Національного управління аерокосмічних досліджень США. Захопився програмуванням. Його комп"ютерні ігри приносять мільйонні доходи.

Космічні тури влаштовує агенція "Спейс адвенчерз". Її центральний офіс розташований у Відні, столиці Австрії. Американця тренували в російському центрі підготовки космонавтів. У політ відправили кораблем "Союз-13". У космос вирушив із космодрому Байконур, що в Казахстані. За програму Гарріот заплатив $30 млн.

В Україні туристам пропонують літати на малих літаках. Такі можна орендувати на аеродромі, що поблизу села Наливайківка Макарівського району на Київщині.

— На перший раз вам і 15 хвилин вистачить, — каже керівник аероклубу Олег Литовченко. — Пілот поведе літак у будь-який бік, на вибір клієнта. Хвилина коштує 14 гривень. Розрахуватися можна на місці.

Зараз ви читаєте новину «За хвилину польоту беруть 14 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі