четвер, 15 травня 2008 19:24

За 20 хвилин льотчик заробляє 150 гривень

Автор: фото: Юлія НЕДОПИТАНСЬКА
  Літаком Ан-2 Вадим Бабич розпилює отрутохімікати на посіви озимини у Вінницькій області
Літаком Ан-2 Вадим Бабич розпилює отрутохімікати на посіви озимини у Вінницькій області

43-річний Вадим Бабич із райцентру Бердичів Житомирської обл. купив у знайомого два старі літаки. П"ять років тому віддав за них $50 тис. Нині Ан-2, "кукурузником", обприскує поля. Тренувальний Як-12 дає напрокат. Також навчає охочих літати.

Бабич закінчив військове льотне училище. На пенсії організував аероклуб.

— За хімічну авіацію взявся на пораду знайомого, щоб якось зводити кінці з кінцями, — розповідає Бабич. — Спершу зверталися лише знайомі фермери. Нині клієнтів маю удосталь. Навіть із Вінниці звертаються.

Навесні вильоти робить щодня. Наймає шістьох працівників, щоб допомагали обслуговувати "кукурузника" та завантажувати добрива та отрутохімікати. Їх привозять замовники. Пальне льотчик купує за власні кошти. За обприскування гектара поля бере до 150 грн.

— Можна й дешевше, якщо до поля летіти недалеко і погода хороша, — запевняє авіатор. — Коло роблю за 20 хвилин. Це один гектар.

Каже, за місяць на обприскуванні заробляє не менше 6 тис. грн. Узимку ремонтує літаки й займається аероклубом. За годину польоту бере з учнів до 100 грн.

Зараз ви читаєте новину «За 20 хвилин льотчик заробляє 150 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі