Ексклюзиви
понеділок, 30 липня 2007 15:28

В"ячеслав Литвиненко заробляє на ремонтах квартир та офісів

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  В’ячеслав Литвиненко обробляє грунтовкою стіну з гіпсокартонних плит
В’ячеслав Литвиненко обробляє грунтовкою стіну з гіпсокартонних плит

В"ячеслав Литвиненко, 46 років, робить ремонти квартир і офісів у Києві.

— За освітою я інженер-будівельник, але з будтресту звільнився ще на початку 1990-х. Платили мало. Узявся робити ремонти, — каже В"ячеслав. — На себе працюючи, завжди заробиш більше. Сім років тому я оформився приватним підприємцем. Тепер щомісяця плачу 200 гривень єдиного податку. Ще за кожного свого працівника перераховую внески у Пенсійний фонд та соцстрах.

У Литвиненка є кілька постійних працівників. Кістяк моєї фірми, жартома пояснює підприємець. Більшу частину працівників наймає тимчасово — на місяць-два.

— Для сантехніки та електромережі наймаю лише майстрів, які мають спеціальні ліцензії, — веде далі чоловік.

Замовлення бувають дуже складні. Раніше в кімнаті ставили вимикач, люстру і кілька розеток. Тепер же має бути багато світла — це і бра, і стелеві світильники, пояснює підприємець. Заможні клієнти просять умонтувати в стелю "зоряне небо" зі світлодіодів. А їх там — кілька тисяч. Ще ставлять кондиціонери, замовляють систему "розумний дім". Вона підтримує температуру в приміщенні, сигналізує про пожежу, витік води та газу. Раптом що — перекриє. А ще служить як сигналізація. Із таким без спеціальних навиків не впораєшся.

Працівників наймає тимчасово — на місяць-два

Дзвонить мобільний. Литвиненко щось швидко обраховує на кишеньковому калькуляторі, дає вказівку.

— Останнім часом модно ставити на металопластикові вікна "розумну" вентиляцію, — продовжує він. — Із нею кімната при зачинених вікнах постійно провітрюватиметься. А пилюка, шум та холод не проникатимуть у приміщення. Я почав ставити таке одним із перших в Україні. Пропоную таку вентиляцію усім замовникам. Більшість погоджується. Минулого тижня змонтував таку в котеджі в Кончі-Заспі й квартирі в житловому будинку "Дипломат-хол" на Жилянській.

Підсобникам В"ячеслав платить до 2 тис. грн на місяць. Кваліфікованим працівникам — столярам, плиточникам, гіпсокартонникам, мулярам — більше. Тепер у Литвиненка — пік замовлень. За рік його приватне підприємство ремонтує 5–7 об"єктів — квартир, котеджів чи офісів.

— Рекламних оголошень я вже років зо три не даю, — запевняє підприємець. — На нашу фірму виходять за порадою знайомих. Дехто робить замовлення вдруге-втретє, як от фірма "АМВ", яка шиє і розвішує штори і жалюзі. Я поремонтував їхній офіс біля Національного експоцентру. Їм сподобалося. Тепер вони замовили ремонт цеху.

Свої доходи Литвиненко не приховує.

— За місяць отримую 7–8 тисяч гривень. Це вже "чистими" грошима, після усіх виплат: податків, зарплат бригаді, відрахувань на інструмент, витратні матеріали та бензин, — уточнює він.

На зароблене Литвиненко купив у Києві однокімнатну квартиру. А нову машину "Деу Ланос" узяв у кредит.

Зараз ви читаєте новину «В"ячеслав Литвиненко заробляє на ремонтах квартир та офісів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути