понеділок, 15 жовтня 2007 17:09

Володимир Горошко став мільйонером

Автор: фото: Микола КОМАРОВСЬКИЙ
  Щовечора Володимир Горошко (у центрі) із 6-річним сином Павлом приходить на тренування у фітнес-центр ”Інтер атлетика” на вулиці Єршова у Луцьку. Ліворуч — чемпіон України з бодібілдинґу 2006 року Сергій Мутяк
Щовечора Володимир Горошко (у центрі) із 6-річним сином Павлом приходить на тренування у фітнес-центр ”Інтер атлетика” на вулиці Єршова у Луцьку. Ліворуч — чемпіон України з бодібілдинґу 2006 року Сергій Мутяк

Лучанин Володимир Горошко, 35 років, заснував мережу магазинів спорттоварів "Атлет". Нині відкриває фітнес-центри. Для цього брав кредит у банку.

— Приїжджайте до Луцька, покажу вам свої заклади, — запрошує по телефону.

Власним легковиком "БМВ" сьомої моделі зустрічає на в"їзді до міста. Авто купив місяць тому за 150 тис. грн.

— Сам я — майстер спорту з карате, — розповідає дорогою. — Починав помічником власника магазину спорттоварів. А 1999 року відкрив свою "точку". Зараз їдемо саме туди.

Перший магазин Горошка — підвальне приміщення на 50 кв. м у 5-поверхівці на вул. Лесі Українки, у центрі Луцька. Володимир показує фото — занедбаний підвал до ремонту. Він провів туди воду та каналізацію, утеплив приміщення, зробив ремонт. $10 тис. на це позичили друзі.

— У цьому підвальчику — понад п"ять тисяч найменувань товарів, — показує господар магазин. — Можете спитати про будь-яку спортивну річ — маємо! Продаємо і воланчики для бадмінтону, і корт спорядимо, коли треба.

Володимир каже, що кілька років працював у наймах. Тоді й навчився розбиратися в товарі: де й що можна вигідно купити, що в дефіциті, а чого — надміру.

— У наших магазинах — найнижчі ціни на Волині, — веде далі чоловік. — Наприклад, у сусідів-конкурентів шведська стінка коштує 2600 гривень, а в нас — 1800. Якось зайшли по неї покупці: "Дайте знижку, бо ваші конкуренти продають її на 20 відсотків дешевше". Я їм порахував, що в нас стінка за повну ціну обійдеться дешевше, ніж там із дисконтом. Наступного дня купили стінку таки в нашому "Атлеті".

Ми виставляємо різний товар. Ось шкарпетки. Такі продає і конкурент. У нього на весь товар націнка однакова — 20 відсотків. Я роблю інакше. На унікальний, штучний товар, ковзани чи велосипед престижної марки, ставлю 35 відсотків націнки. А одяг, який мають і конкуренти, продаю з 10-процентним "наваром". Отак і збільшую продажі.

На перший магазинчик гроші позичили друзі

За три роки Горошко відкрив у Луцьку тренажерний зал "Інтер атлетика" на вул. Конякіна. Їдемо туди.

— Хочу, щоб люди вели здоровий спосіб життя, — показує приміщення.

У залі зо два десятки тренажерів. На стінах — кубки та грамоти.

— Торік власними силами провели чемпіонат України з бодібілдингу в Луцьку, — пояснює господар. — Турніри організовував сам.

Нещодавно Володимир Горошко відкрив фітнес-центр — у торговельному комплексі "Глобус". Він на четвертому поверсі, а на другому — магазин "Атлет". Приміщення під магазин Горошко орендує за 7,5 тис. грн на місяць.

— Зал під фітнес викупив задешево, — каже підприємець. — Він має 700 "квадратів". Мені пропонували купити по 2 тисячі доларів за квадрат. Це більше 7 мільйонів гривень. Я відмовився. Та власникові терміново потрібні були гроші, і я взяв цей зал у кілька разів дешевше. У банку оформив кредит на 2,1 мільйона гривень. У мене тут різних спорт-машин — на мільйон гривень. Виходить, уже мільйонер!

У магазинах і фітнес-центрах Володимира Горошка працюють 30 осіб. На зарплати чоловік витрачає 40 тис. грн на місяць.

Для успішної роботи спорт-клубу треба мати 300–350 постійних клієнтів, порахував підприємець. Для них він створив спеціальні умови покупки, дає акційні абонементи.

— Знижки не великі — 5 відсотків, — каже лучанин. — Та вони свідчать про увагу до клієнта, і багатьом це подобається.

У власному фітнес-центрі Володимир Горошко навчає карате школярів. Абонемент коштує 70 грн.

— Зал для гри у сквош — це гордість. На Волині таких немає, — каже власник "Інтер атлетики". — Ще збудував два пейнтбольні поля. — За франчайзингом відкрив п"ять магазинів у Ковелі, Рожищі, Володимир-Волинську й два — у Нововолинську.

Магазини спорттоварів щомісяця дають близько 100 тис. грн прибутку. Більшу частину суми Горошко повертає банку за кредит.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Горошко став мільйонером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі