вівторок, 26 лютого 2008 17:48

Володимир Ярчук дзвонить за кордон задарма

Із сестрою, яка живе в Підмосков"ї, жителька Рівного Леся Протасова, 56 років, розмовляє по таксофону.

— Вдома маю стаціонарний телефон, але місяцями живу на дачі в Крем"яній Горі, — розповідає пенсіонерка. — У дачному селищі нам поставили таксофон. Звідти разів із десять на місяць сестрі дзвоню.

Для оплати розмов Протасова купує телефонні картки. Найдешевшої, ціною 9 грн, вистачає трохи більше як на 5 хв. Жінка купує картки в газетному кіоску, платить 11 грн.

— На пошті вони дешевші на гривню, але ж далеко туди йти, — говорить. — Влітку за місяць вибалакую по телефону-автомату 50 гривень. Аби трохи економити, пишемо одна одній листи, — каже.

По мобільнику дзвонити за кордон вигідніше, вважає рівнянка Наталія Федчук, 25 років. Її подруга живе в Білорусі.

— Користуюся "Київстаром", у них є послуга "Старсвіт" для міжнародних дзвінків, — розповідає Вікторія. — Треба спершу набирати 815, далі код країни, міста чи мобільного оператора і потім сам номер. Дзвоню після восьмої вечора. Тоді хвилина коштує гривню сім копійок. А за звичайним телефоном — 1,35.

СМС-повідомлення в Білорусь коштують, як і по Україні, — 27 коп.

З польськими родичами рівнянин Володимир Ярчук, 30 років, говорить через Інтернет. Навушник із мікрофоном підключає до комп"ютера.

— Через Інтернет розмови обходяться майже задарма, — запевняє чоловік. — Спершу я зареєструвався на сайті програми "Скайп". Інтернет у мене безлімітний — без обмеження часу та кількості отриманої інформації. Плачу 64 гривні на місяць.

Навушники з мікрофоном можна підключати і за допомогою програми ICQ. Але в "Скайпі" можна говорячи ще й бачити співрозмовника. Для цього обидва мають підключити відеокамери. Володимир планує купити таку.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Ярчук дзвонить за кордон задарма». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі