понеділок, 05 листопада 2007 18:02

Власник платіжного термінала заробляє 400 доларів на місяць

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Платіжний термінал мережі ”Швидкоплата”, встановлений на прохідній київського заводу ”Елекон” на вулиці Пост-Волинській, найчастіше використовують для поповнення рахунку стільникового телефону. Комісію за це мережа не стягує
Платіжний термінал мережі ”Швидкоплата”, встановлений на прохідній київського заводу ”Елекон” на вулиці Пост-Волинській, найчастіше використовують для поповнення рахунку стільникового телефону. Комісію за це мережа не стягує

Житель Тернополя Анатолій Богданов, 40 років, володіє мережею шести платіжних терміналів — автоматизованих пристроїв для прийому платежів за послуги мобільних операторів, інтернет-провайдерів, супутникового й кабельного телебачення та поповнення електронних рахунків. Чоловік каже, що справа виграшна — щомісяця має по $400 прибутку з кожного терміналу.

— Знайшов в Інтернеті сайт виробника терміналів "Інтелвіт", — розповідає Анатолій. — Пропонували "бізнес під ключ" без великих грошових вкладень. Зареєструвався приватним підприємцем, щомісяця cплачую єдиний податок 200 гривень.

Перші три термінали Анатолій Вікторович придбав у травні по $3150. Через місяць привіз другу партію. Третину грошей позичив у друзів.

— Щоб розпочати власну справу з платіжними терміналами, можна взяти кредит у банку під заставу самих пристроїв, — розповідає генеральний директор компанії "Інтелвіт" Олександр Савчин, 44 роки. — На двомоніторних терміналах встановлені два сенсорні екрани. Один із них демонструє рекламу. Термінали на два монітори дорожчі — від 3350 доларів. Якщо брати десяток, буде на $100 дешевше.

Платіжні термінали працюють цілодобово. Їх встановлюють у приміщеннях. Пристрій займає лише 1 кв. м площі. Потрібна лише електрична розетка. Контроль за його роботою можна здійснювати навіть із домашнього комп"ютера, підключеного до Інтернету. Обслуговування зводиться до інкасації та заміни паперу у чековому принтері. Термінали обладнані сейфом купюроприймача, мають кілька ступенів захисту від фальшивих грошей.

У великому місті таксомат окупиться за рік

Базову модель збирають два місяці. Можна замовити індивідуальні програми. Усі термінали обов"язково тестують. Гарантія виробника — один рік.

— Усі новинки, які з"являються на ринку, випробовуємо на власній мережі терміналів "Швидкоплата", — каже Олександр Савчин. — Якщо поломку неможливо усунути, міняємо його на новий. На сервісне обслуговування варто укласти окремий договір. Ми також радимо своїм клієнтам укладати угоди з компаніями-організаторами платіжних систем "Дельта Кей" і "ОСМП" ("Об"єднані системи миттєвих платежів". — "ГПУ"). Вони відкривають окремий особовий рахунок підприємця — депозит. Клієнт вносить на нього будь-яку суму авансовим платежем і отримує доступ до системи. Платежі від населення приймають у межах суми на особистому рахунку. Тому треба стежити за залишком, інакше обслуговування користувачів припиниться.

Інформація про кожну операцію надходить на сервер платіжної системи. З особистого рахунку підприємця автоматично знімається відповідна сума й перераховується отримувачеві. З кожної транзакції Богданов отримує до 4%. За результатами місяця на його розрахунковий рахунок у банку компанія-організаторка платіжної системи перераховує винагороду — 3–5%.

— Можна також встановити додаткову комісію за обслуговування, але мені зараз цілком вистачає відсотків від операторів зв"язку, — каже Богданов. — Заробіток залежить від місця розташування термінала. У великому місті більший потік людей, таксомат окупиться за рік. Зате висока оренда може суттєво зменшити прибутки. А от у сільській крамниці оренда квадратного метра усього 50 доларів на місяць. Прибутки почав отримувати у липні.

Підприємець припускає, що заробіток зросте, коли через платіжні термінали дозволять сплачувати комунальні платежі.

Зараз ви читаєте новину «Власник платіжного термінала заробляє 400 доларів на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі