четвер, 10 липня 2008 18:32

Витрати на оздоровлення дитини повертає фонд соцстрахування

8-річну Інну Лазоренко із села Іркліїв Чорнобаївського району на Черкащині батьки  відправили в літній дитячий санаторій на 18 днів.

— Вибрали "Сосонку", в нашому ж районі, — каже мати, 31-річна Валентина Лазоренко. — На море далеко й надто дорого. А тут можна провідувати дитину хоч кожного дня.

Триповерховий корпус закладу розташований у сосновому лісі. У санаторії є кабінети масажу та аромотерапії. Діти живуть по троє в кімнаті. Їх возять автобусом до Дніпра. Харчування п"ятиразове.

— Годують добре, щодня дають фрукти, йогурти, сирки, морозиво — я їх люблю, — розповідає Інна.

Вартість путівки — 1260 грн. Валентина Лазоренко сплатила частину — 720 грн. Решту покрили за рахунок коштів Фонду соціального страхування.

Санаторій "Сосонка" підписав угоду з районним Фондом соцстрахування, тому працюючим батькам і відшкодовують частину витрат, пояснює керівник правління санаторію Олеся Хотинська, 32 роки.

— Заяви на путівки до дитячих оздоровчих закладів батьки найчастіше подають у комісії з соціального страхування за місцем роботи, — каже Ольга Міняйло, представник Фонду соцстраху в Чорнобаївському районі. — Підприємства подають нам заявку про кількість дітей та заклад, у якому хочуть їх оздоровити. Ми вносимо дітей до реєстру. Потім перераховуємо гроші оздоровчому закладу.

Цьогоріч із коштів соцстраху компенсують витрати на путівки до дев"яти дитячих таборів Черкащини. Усього на 3,2 млн грн. Цього вистачить на відшкодування путівок для 6 тис. дітей.

Такі програми діють в усіх областях. Витрати повертають із розрахунку 30 грн за день відпочинку дитини. Із них на харчування йде 27 грн, на лікувальні процедури — 3. Інна Лазоренко відпочиватиме в "Сосонці" 18 днів. Тому Фонд соцстрахування виділив на оплату її путівки 540 грн. За решту заплатила родина.

Батьки можуть і самі написати заяву про компенсацію путівки у районні відділення Фонду соціального страхування. Якщо оздоровчий заклад має договір із страховиками, гроші виділять. Перелік таборів можна дізнатися у працівників фонду.

Зараз ви читаєте новину «Витрати на оздоровлення дитини повертає фонд соцстрахування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі