вівторок, 19 червня 2018 07:40

Витрачають не більше чотирьох тисяч гривень

— Відпустка подорожчала на 20 відсотків, у порівнянні з минулим роком, — говорить 25-річна Анна Костиря, менеджер компанії "Світлана Тур".

— Водночас українці почали частіше обирати готелі з комфортними умовами проживання й близькі до моря. Торік популярним був бюджетний відпочинок. Найчастіше їдуть до Скадовська, Залізного Порту на Херсонщині, до Одеси. Рідше обирають Азовське море. Тиждень у Скадовську з дворазовим харчуванням і дорогою коштує 3750 гривень на людину. У Залізному Порту — 4200. Щоб зекономити, відпочинок краще планувати у червні або серпні-вересні. У липні путівки подорожчають на 500–700 гривень. На цей період припадають відпустки більшості українців.

Карпати доступніші за ціною. У середньому п'ять днів із дворазовим харчуванням коштує 2050 гривень. Найчастіше обирають Буковель, Яремчу, Ворохту на Івано-Франківщині. Популярний підйом на Говерлу. Традиційно тури до Карпат дорожчають взимку. Бо більшість котеджів і готелів знаходяться поблизу гірськолижних курортів.

Мають попит одноденні тури. Ті, хто хоче відпочити на вихідні, їдуть на Голубі озера на Чернігівщину. Один день коштує 420 гривень. Вирушають на Шацькі озера у Волинській області. Там багато санаторіїв, баз відпочинку.

Загалом, українці готові витрачати на відпочинок вдома не більше 4 тисяч гривень. Якщо пропонують дорожчі тури, то їдуть за кордон.

Зараз ви читаєте новину «Витрачають не більше чотирьох тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі