вівторок, 16 липня 2019 00:00

Вишні продають по 50 гривень

— Цього сезону буде поганий урожай малини, смородини, вишні, черешні. Дуже швидко закінчився сезон полуниці. Якісної ягоди майже не було. У липні вона взагалі зникла з прилавків, — говорить експерт плодоовочевого ринку 39-річна Тетяна Гетьман.

Кілограм малини на гуртових ринках коштує 40 грн. Торік у цей час її продавали по 28–30 грн, позаторік — по 30–33.

— Незабаром малина подешевшає. Адже сезон тільки розпочався. Ціни на вишню скоріше за все знижуватися не будуть через поганий урожай. Торік на початку липня ця ягода коштувала 25–27 гривень за кілограм. Зараз — 40–50. Негативно на врожай ягід та фруктів вплинула холодна весна. У червні-липні додалися погодні перепади. Дощі змінювала спека. Потім знову дощило. Вистачає на ринку персиків і абрикосів. Останні в гурті коштують 18–35 гривень за кілограм. Ціна залежить від якості. Персики продають по ­20–25 гривень. Крім вітчизняних, на ринку є фрукти з Греції, Сербії, Молдови, Іспанії. Як правило, вони за якістю кращі, ніж українські. З'явилися яблука нового врожаю з Чернівецької області. Коштують від 10 гривень. Кавунів цьогоріч посадили менше. Завозять їх переважно з Херсонської області. Зараз продають від 6 гривень за кілограм. Найдешевше кавун коштуватиме в серпні. Тоді на ринку будуть пізні сорти. Ціни можуть бути меншими, ніж наприкінці минулого літа. Тоді фермери через дощі втратили частину врожаю.

Зараз ви читаєте новину «Вишні продають по 50 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі