вівторок, 20 січня 2009 16:44

Військовим три місяці даватимуть по півзарплати

Минулого тижня військовослужбовець 36-річний Владислав Кобко отримав зарплатню за грудень. Служить солдатом-контрактником на військових складах у селі Розсішки  Христинівського району Черкащини.

— У мене оклад із надбавками — тисяча гривень, а на руки дали половину, — каже Кобко. — Я в армії три роки. А ті, хто по 12–15 служить, отримали по 700 гривень. Такі-от заробітки.

У грудні у військовій частині зачитали телеграму виконувача обов"язків міністра оборони Іващенка: у зв"язку з невиділенням коштів призупинити одноразові виплати: тринадцяту зарплату, матеріальну допомогу і допомогу на оздоровлення. А в січні нова вказівка — військовослужбовці отримають 50% заробітку.

— Обмеження стосуються всіх військовослужбовців незалежно від рангу й місця проходження служби. Не виняток апарат Міноборони і Генштаб, — говорить заступник директора департаменту фінансів Міноборони Костянтин Кифоренко. — Командир взводу, який у середньому отримує 1739 гривень, у січні отримав 869 гривень. А командир роти замість 2300 — 1150.

Кобко був у відпустці восени. Але відпускних досі не видали. Тим, хто йде у відпустку в січні–лютому, допомоги теж не буде.

— Безробітним біржа праці дає 550 гривень, а у військових така ж зарплата. У мене двоє дітей. Як їх прогодувати? Від командирів чули, що в міністерстві пішла інформація: по півзарплати дадуть і в лютому, й у березні.

— 1994 року я працював на цегельному заводі. Зарплату давали мільйонами. Пішов якось на базар, і за получку купив собі сорочку і пляшку горілки — ото й уся зарплата. Видно, знов таке буде, — припускає Владислав.

Зараз ви читаєте новину «Військовим три місяці даватимуть по півзарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі