середа, 18 червня 2008 16:44

Відпочинок у горах удвічі дешевший за морський

Автор: фото: phl
  Родина відпочиває на пляжі в Севастополі. У червні 2008-го квартиру або номер у міні-готелі на південному березі Криму наймають за 180–200 гривень на добу.У серпні ціни можуть зрости
Родина відпочиває на пляжі в Севастополі. У червні 2008-го квартиру або номер у міні-готелі на південному березі Криму наймають за 180–200 гривень на добу.У серпні ціни можуть зрости

Цьогоріч відпочинок у прибережних містах Криму обійдеться в 180–200 грн на добу. Стільки ж коштує відпочинок у Єгипті чи Туреччині. 10-денна путівка у тризірковий єгипетський готель коштує до 1,8 грн. "Гаряча" обійдеться не менш як у 1,2 тис. грн.

— Охочих відпочити в Туреччині або Єгипті побільшало, — запевняє комерційний директор туристичної компанії "Круїз-ЮТ" Юлія Тимошенко, 46 років. — Після подорожчання відпочинку в Криму продаються майже всі путівки.

Відпочити в Карпатах можна дешевше. Власники невеликих готелів будують відкриті басейни. Улітку вода в них добре прогрівається. Поряд зводять лазні-сауни. Умови незгірші за тризіркові готелі. Зате двокімнатний номер із ванною та кухнею у міні-готелі обійдеться в 100 грн на добу. У ньому можуть жити 3–4 особи.

— Зі сніданком такий номер коштуватиме не більше 150 гривень на добу, — каже керівник Центру туристичної інформації Володимир Царук, 35 років. — Можна знайти житло і за 80 гривень на добу, але, скоріш за все, туалет буде надворі.

Киянка Єлизавета Павлова, 19 років, уже провела відпустку в Карпатах.

— Із подружкою найняли хатинку в містечку Яремче на дев"ять днів, — каже Єлизавета. — Удвох склалися по 500 гривень. У ці гроші входило й харчування. Господарі поїли нас свіжим молоком.

25-річна Олена Бойко зі столиці цього літа відпочиватиме на турбазі в Київській області.

— Мама порадила їхати на Десну, вона торік там була — близько й дешево, — каже жінка. — А ми з чоловіком беремо свою 2-річну доцю Оксану.

Подружжя винайматиме двокімнатний літній будиночок із холодильником та плитою. Це коштує від 40 грн на добу. Путівку на два тижні Бойко купила заздалегідь. На трьох — 560 грн. Олена готуватиме сама. Інакше за дворазове харчування треба було б доплачувати по 55–60 грн на добу з особи.

— Чоловік хоче порибалити, а я — покататися на човні, — ділиться планами.

Донеччанин Олег Бездушний, 26 років, цього року теж не поїде на море:

— Ми вирішили відпочити в Україні. Поїдемо в пансіонат до Слов"яногірська, що в Донецькій області. Там і пролікуємося. На двох це коштуватиме дві з половиною тисячі гривень.

До Слов"яногірська із Донецька можна доїхати за годину.

Зараз ви читаєте новину «Відпочинок у горах удвічі дешевший за морський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі