пʼятниця, 14 жовтня 2011 07:30

Відмовляються продавати валюту без паспорта

Автор: фото: Сергій Харченко
  6 жовтня громадські організації влаштували пікетування Національного банку на вулиці Інститутській у Києві. Принесли макет паспорта на ім’я голови установи Арбузова та  гарбуз. Скандували: ”Гарбузове щастя геть”
6 жовтня громадські організації влаштували пікетування Національного банку на вулиці Інститутській у Києві. Принесли макет паспорта на ім’я голови установи Арбузова та гарбуз. Скандували: ”Гарбузове щастя геть”

12 жовтня голова Нацбанку Сергій Арбузов оголосив про тимчасове спрощення процедури обміну валюти. У банку досить показати будь-яке посвідчення особи. Копій не робитимуть.

У середу пополудні в черзі до обмінника "Райффайзен банку Аваль" на столичній вул. Пимоненка стоять шестеро осіб.

— Чув, що Нацбанк дозволив без паспорта. Можу дати техпаспорт на авто або права. Мені 40 доларів треба, — невисокий чоловік, на вигляд років 35, звертається до касира.

— Не можу. Я маю здавати копії паспорта, — каже касир Ольга Мовтонюк. — Навіть два долари не продам без паспорта.

Інші фінустанови теж вимагають паспорт. Із нього роблять копію. Киянин 55-річний Микола Вікторович стоїть в обміннику на столичній вул. Дегтярівській. Уважно роздивляється доларові купюри на просвіт.

— Кум мені позичив 8 тисяч гривень у березні. А тепер каже віддавати в доларах за літнім курсом.

Касир бере паспорт та ідентифікаційний код, робить копії. Такі ж вимоги й у інших банках. Пояснюють, що не отримали від НБУ нових письмових інструкцій. А відповідно до попередніх — треба вимагати паспорт. Інакше фінустанову оштрафують.

Зараз ви читаєте новину «Відмовляються продавати валюту без паспорта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі