понеділок, 29 жовтня 2007 14:13

Відкрити власну справу допоможуть фірми-посередники

Киянин Євген Попов, 25 років, хоче відкрити власну фірму з обслуговування комп"ютерних мереж. Він узяв перелік необхідних документів у Оболонському райвідділі реєстрації приватних підприємців.

Чоловікові потрібно подати три екземпляри реєстраційної картки суб"єкта підприємницької діяльності — фізичної особи. Бланки видає райвідділ, Євген має їх заповнити. Треба вибрати вид діяльності, подати копії паспорта, ідентифікаційного коду та заплатити реєстраційний збір — 34 грн.

— У відділі реєстрації приймають по буднях до 13.00. Черги довжелезні, а мені ніколи, — пояснює Попов. — Я вирішив заплатити, аби не марнувати час.

Звернувся в компанію з реєстрації підприємств.

— Ми повністю беремо на себе навантаження з реєстрації СПД, — розповідає директорка столичної консультаційної компанії "Грант-Сервіс" Тамара Карташевська, 40 років. — Клієнт дає нам доручення на реєстрацію підприємства. Оформляємо його в нотаріуса за 120 гривень. Замість клієнтів пороги кабінетів оббиваємо ми. За послуги беремо 450 гривень. Із усіма накладними витратами виходить 986 гривень.

Можна працювати в межах України або на території одного ринку

Майбутній бізнесмен повинен обрати форму оподаткування і стати на облік у податковій інспекції. Можна зареєструватися платником податку на загальних засадах або ж вибрати єдиний податок — із правом роботи в межах України або на території одного ринку.

— Якщо приватник має річний оборот понад 500 тисяч гривень, він зобов"язаний перейти на загальний податок, — продовжує Тамара Карташевська. — Платниками ПДВ (податку на додану вартість) оформляються ті підприємці, у яких партнери також платять цей податок. Бо їм невигідно працювати з неплатниками ПДВ.

Фірма-посередник оформляє для приватного підприємця  печатку, однак можна працювати й без неї, кажуть у "Грант-Сервісі". Для відкриття рахунку потрібно прийти до банку, принести оригінал і нотаріально завірені копії реєстраційних документів, паспорта й ідентифікаційного коду. Підприємець, який працюватиме без печатки, завіряє в банку власний підпис.

— Мені пообіцяли оформити всі документи щонайбільше за два тижні, — каже Євген Попов. — Замість ходити по кабінетах, шукатиму підходяще приміщення для фірми.


Скільки коштує відкрити підприємство, грн


 Перелік витрат СПД  підприємство 
 реєстраційний збір  34  173
 дозвіл райвідділу міліції на отримання печатки — звичайний/терміновий  52/104  52/104
 завірення свідоцтва про реєстрацію в нотаріуса  10
 підписання статуту підприємства в нотаріуса  –  180
 завірення нотаріусом документів для відкриття рахунку в банку  –  110
 виготовлення печатки  110  110
 резервування назви  –  34
 єдиний податок  200  –
 сплата ПДВ  –  17
 книга прибутків і витрат  5  –
 послуги банку  5  5
 довідка з управління статистики про внесення до єдиного державного реєстру  –  27
 послуги компанії з реєстрації
(у т. ч. оформлення доручення)
 570  1240
 разом  986–1038  1948–2000

Зараз ви читаєте новину «Відкрити власну справу допоможуть фірми-посередники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі