середа, 15 серпня 2007 14:26

Весільний відеофільм обійдеться у 800 гривень

Сергій Тягун, 53 роки, із селища Чорнобай Черкаської обл. знімає на відеокамеру весілля. Кілька років тому він купив цифрову відеокамеру. На весіллі 25-річного Олександра Якубовського працював два дні.

— Це щоб не пропустити жодного цікавого моменту, — пояснює Тягун. — Потім із відзнятого матеріалу змонтував відеофільм тривалістю 4,5 години. Записав на три DVD-диски. Молодятам віддав їх за місяць.

Працює Тягун на комп"ютері у власній студії, яку облаштував у районному будинку культури. Купив спеціальні комп"ютерні програми. Вони дорогі. Тепер за дводенну зйомку та відеофільм Сергій Тягун у середньому бере 800 грн.

— Сталих розцінок немає, — продовжує. — Усе залежить від умов клієнта, тривалості зйомки та складності монтажу. Обговорюю з клієнтом усі деталі, а потім уже називаю ціну. Щоб перестрахуватися, беру завдаток — 100 гривень.

Заїжджі оператори за зйомку весілля в Чорнобаї просять на 200–250 грн дешевше. Якось такі за кілька годин після початку весілля заявили батькам наречених, що в них закінчилися відеокасети. Треба докупити. У результаті готовий фільм обійшовся замовникам у ті ж 800 грн.

За місяць Сергій знімає 2–3 весілля. Замовлень поменшало: у багатьох є цифрові відеокамери. Молодята знімають самі або просять знайомих. Тоді замовляють Сергієві змонтувати із касет відеофільм. Тягуна запрошують і на дні народження та хрестини.

Зараз ви читаєте новину «Весільний відеофільм обійдеться у 800 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі