вівторок, 12 лютого 2008 17:17

Вчителям підвищать зарплату до 2 тис. грн

Із листопада сільським учителям і лікарям планують підвищити заробітну платню на 20%. Про це повідомила міністр праці та соцполітики Людмила Денисова, 48 років. Так намагаються залучити молодих спеціалістів.

За даними Держкомстату України, середня зарплата освітян у грудні склала 1328 грн, медиків — 1140 грн. Однак сільським лікарям часто платять до 500 грн. Молодь не хоче працювати на селі, бо часто доводиться обслуговувати по два-три населені пункти.

— Я, коли прийшла працювати, отримувала 180 гривень. Але справу свою люблю, вкладаю  всю душу. Люди на знак вдячності приносять продукти, колись пацієнт помаду подарував. Ото й маємо з роботи їсти-пити, не більше, — розповідає 29-річна Тетяна, лікарка з села Гришківці поблизу Бердичева Житомирської області.

Нині жінка отримує 500 грн, інколи дають премію 40 грн. Сільські вчителі отримують від 300 грн.

Столичні вчителі, за даними Київської міськдержадміністрації, у середньому отримують 1475 грн. Цього року їхню зарплату збільшать до 2 тис. грн, пообіцяв заступник голови КМДА Віталій Журавський, 52 роки. Зроблять це за рахунок надбавок за сумлінну працю, вислугу років та допомоги з оздоровлення.

Зараз ви читаєте новину «Вчителям підвищать зарплату до 2 тис. грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі