пʼятниця, 02 листопада 2007 17:10

Юрій Ткачук годує черепах ковбасою салямі

Автор: фото: Сергій СТАРОСТЕНКО
  Марина Міропольська іноді шиншил годує сіном
Марина Міропольська іноді шиншил годує сіном

Киянин Юрій Ткачук, 19 років, два тижні тому купив двох черепах на Куренівському ринку. Вибрав "хлопчика" та "дівчинку", бо мріє розводити цих рептилій.

Юрій живе у студентському гуртожитку на вул. Єреванській. Черепах тримає в акваріумі на книжковій полиці.

— Заплатив за них по 30 гривень, іще 90 коштує акваріум. Щоби не мерзли у воді, купив нагрівач для води за 25 гривень, — перераховує витрати Юрко. — Для черепах найголовніше — стала температура, 20 градусів.

На корм Юрій витрачає 5 грн на тиждень. Годує водоростями та ковбасою салямі.

— Трилітровий слоїк водоростей купив на Куренівці за 10 гривень. Думаю, на півроку вистачить, — каже хлопець. — А сто грамів ковбаски — на тиждень. Інколи даю сире м"ясо.

Першого потомства від черепах Ткачук дочекається аж за шість років — саме тоді самка зможе відкладати яйця.

— Екзотичні африканська миша Ківі, пара сірих шиншил, трійко ящірок і шпорцева жаба вже стали членами нашої родини, — запевняє Марина Міропольська, 46 років.

Витрати на утримання тварин мізерні, стверджує киянка.

— Півкілограмовий пакет зернової суміші для шиншил і мишки купую в зоокіоску на Лук"янівці за 2,7 гривні, — говорить жінка. — Такий же на Куренівці коштує шість гривень. Мух і черв"ячків для ящірок і жаби вирощую сама. Личинки беру на рибному ринку поблизу станції метро Дніпро. За склянку даю п"ять гривень.

Мишу та шиншил Міропольська тримає у клітках, ящірок — у тераріумі, а жаба живе в акваріумі. На помешкання для тварин жінка витратила понад 100 грн.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Ткачук годує черепах ковбасою салямі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі