четвер, 16 жовтня 2008 18:19

Упоратися із кризою допоможе "Капітал" Маркса

У Німеччині активно купують політекономічну працю Карла Маркса "Капітал". Таку тенденцію помітив берлінський видавець Йорн Шутрумпф. Раніше в середньому за рік він продавав по 500 примірників книги. А за десять місяців цього року реалізував утричі більше.

— Карл Маркс знову стає модним. Його купує молодь, — каже Шутрумпф. — Люди хочуть знайти в книзі поради, як впоратися із сьогоднішньою економічною кризою. Маркс нині авторитетніший за міністра фінансів і всіх банкірів, які прошляпили кризу.

У Великобританії родини із низьким доходом не можуть заплатити за поховання. Вони по кілька місяців чекають на державну фінансову допомогу. Раніше похоронні агенції в таких випадках брали кредит у банку, який їм потім відшкодовувала держава. А нині банки не видають поховальних позик. Тому морги переповнені тілами людей із бідних родин. У місті Шрусбері 77-річного чоловіка поховали за дев"ять тижнів після смерті.

У Голландії із настанням фінансової нестабільності зріс попит на краватки. Нині їх продають у півтора разу більше. Експерти пояснюють це тим, що багатьох людей звільнили і тепер їм потрібні нові краватки, аби ходити на співбесіди.

Зараз ви читаєте новину «Упоратися із кризою допоможе "Капітал" Маркса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі