понеділок, 26 березня 2007 15:24

У столичних кінотеатрах на день глядача найнижчі ціни

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  На вечірні сеанси у столичний кінотеатр ”Україна” глядачі приїздять на дорогих машинах
На вечірні сеанси у столичний кінотеатр ”Україна” глядачі приїздять на дорогих машинах

Щосереди в столичному кінотеатрі "Лінія кіно", що в торговельному центрі "Аладдін" біля метро Позняки, — день глядача. Квиток на будь-який сеанс коштує 15 грн. На вечірньому показі фільму "Таксі-4" — аншлаг.

Глядачі заходять до кафе у великому вестибюлі. П"ють пиво й курять. За 20 хв. почнеться сеанс у ще одному залі. До кас і барних стійок черги. Усього в "Лінії кіно" чотири зали. Охочі подивитися продовження французького комедійного бойовика розкупили всі квитки.

— Дні глядача по середах влаштовуємо для залучення нових глядачів, — пояснює адміністратор кінотеатру Ольга Желязко, 30 років. — Акція діє, відколи працює кінотеатр. Торік квиток коштував десять гривень. Напередодні Нового року підняли ціну до 15 гривень.

У кінозалі шелестять обгортками, жують попкорн і чіпси, запивають пивом. Після сеансу — черга в гардероб на 10–15 хв.

20-річній киянці Світлана Короїд "Лінія кіно" подобається. Але в середу там занадто людно й гамірно. Тому зі своїм хлопцем дивляться кіно у вівторок та суботу.

— Купуємо квитки за студентською знижкою 25 відсотків, — каже дівчина. — Виходить така сама ціна, що й на день глядача.

Дешеві квитки в столичних кінотеатрах і в будні. Квитки на сеанси до 13 години — по 10 грн. Із 13-ї до вечора — в середньому по 20 грн. На кінопокази після 18 години — по 25 грн. На вихідні та прем"єрні покази квитки дорожчі на 5–10 грн. Знижка 25–50% для школярів, студентів та пенсіонерів є в більшості кінотеатрів. Пільгові квитки продають за посвідченнями. Дешевше на 15% квитки продають тим, хто прийшов із флаєрами — рекламними листівками, які розповсюджують на вулицях і в магазинах.

За вечір залишаю в "Україні" 150 гривень

В "Україні" — одному з найдорожчих кінотеатрів столиці на вул. Грушевського — натовп збирається рідко. На вечірній сеанс найдешевший квиток коштує 36 грн. Коктейль у барі — 25 грн.

— Раз на місяць я туди ходжу з дівчиною, — розповідає 26-річний киянин Максим Кононенко. — Беру найкращі місця. Катерина вчиться в інституті, тому для неї квиток наполовину дешевший. Після фільму годину сидимо в барі. За вечір залишаю в "Україні" 150 гривень. На першому поверсі є ресторан "Феліні". Серед крутеликів він дуже модний. Вони під"їздять сюди на ексклюзивних тачках по сто тисяч кожна. У "Феліні" ціни захмарні.

Житель столичної Оболоні Олександр Дармовий, 37 років, із дружиною та маленьким сином ходить у кінотеатр "Братислава". У понеділок і вівторок влаштовують дні родинного перегляду. Сім"ям дають знижку 25%.

— На кожному сеансі ми економимо шість гривень, — каже Олександр. — Та все одно на день глядача ходити вигідніше. Тоді всі квитки коштують 10 гривень.





Віп-зал можна орендувати

У столичних мультіплексах — кінотеатрах на 4–7 залів — є невеликі приміщення, розраховані на заможних глядачів. Кіно дивляться, сидячи в окремих кріслах або на канапах. Ціна квитка — до 150 гривень. У вартість включають напої. Такий зал є в "Кінопанорамі" на столичній вулиці Шота Руставелі.

— Він розрахований на вибагливого глядача, — розповідає директор кінотеатру Наталія Соболева, 40 років. — Ми поставили 12 шкіряних крісел, екран 2,44 на 2,44 метри, дорогий проектор "Мітцубісі". Звук шестиканальний у системі ДТС. Це на голову вище за "Долбі діджитал", який стоїть у більшості кінотеатрів. У нас є колекція 700 ліцензійних фільмів. Будь-який можна подивитись українською або поширеними іноземними мовами.

Квитки у віп-зал "Кінопанорами" дешевші. На вечірні сеанси — 12–24 грн. Можна замовити перегляд фільму з колекції кінотеатру або принести свій. За годину платять 100 грн. Їжу та напої не подають, але можна принести свої.


Скільки коштують квитки в кінотеатрах Києва, грн


 Назва Сеанси
до 13 год.
Сеанси
13–18 год.
Сеанси
18–23 год.
День
глядача
 "Україна", вул. Городецького, 5  10  20–30  46  —
 "Київська Русь", вул. Артема, 93  10  12–24  30  —
 "Ленінград", просп. Гагаріна, 7  10  15–20  18  10 — середа
 "Батерфляй Ультрамарин"
(РК "Ультрамарин"),
вул. Урицького, 1
 10  15–40  55  —
 "Одеса кіно" (ТРЦ "Караван"), вул. Лугова, 12  11  20–30  40  11 — вівторок
 "Лінія кіно" (ТРЦ "Аладін"), вул. Гришка, 5  12  17–20  30  15 — середа



У "Проліску" кіно покажуть за 50 копійок


У кінотеатрі ім. Чапаєва на Львівській площі влаштовують клубні перегляди нових фільмів. Квитки коштують 8 грн. Глядачів зазвичай — півзалу.

У кінотеатрах зі старою кіноапаратурою та незручними скрипучими кріслами ціни ще нижчі. Квиток у "Промені" на Святошині коштує 2,4–4,8 грн. У "Росії" на Лісовому масиві — 1 грн. Найдешевший кінотеатр — "Пролісок" на Виноградарі. Квиток на денний сеанс коштує 50 копійок.

Зараз ви читаєте новину «У столичних кінотеатрах на день глядача найнижчі ціни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі