неділя, 29 липня 2007 17:24

У службі таксі можна замовити піцу

Автор: фото: Анна ІЛЬЮК
  Рівненський підприємець Юрій Миколайчук раз на тиждень проводить нараду і збирає тижневу виручку. Як правило, йому доводиться працювати й у вихідні
Рівненський підприємець Юрій Миколайчук раз на тиждень проводить нараду і збирає тижневу виручку. Як правило, йому доводиться працювати й у вихідні

33-річний рівнянин Юрій Миколайчук у березні відкрив службу "Максі-таксі-057". Спочатку подав бізнес-план на конкурс від "Бізнес-інкубатора". Це програма для підтримки молодих підприємців. Виграв 5 тис. грн ($1 тис.) на інформаційно-рекламну кампанію своєї фірми. Ще хотів позичити в банку, але на "паперовий" проект грошей не дали. Мовляв, почніть працювати, тоді й отримаєте кредит.

— У мене було 25 тисяч доларів. На ці гроші купив два нові автомобілі марки "Dacia". Але у Рівному працює десять таксі. Я мав запропонувати щось інше, вигідніше. Вивчав, як працюють таксисти в Києві, Харкові. Побачив, що багато служб установлюють лічильники. А я ще поставив принтери, що друкують чеки. В нашому місті досі такого не було. Обладнати одне авто коштувало 1000 гривень.

Потім підприємець узяв кілька кредитів у банку ще на чотири авто. Запросив на роботу водіїв зі своїми машинами. Кожна з двадцяти автівок у фірмі Миколайчука має лічильник, який прораховує кілометраж, час посадки, час простою. На принтері видруковується чек з усіма цими даними.  Пасажирам, які їдуть у кілька місць, вигідно викликати таку машину. Плату за посадку беруть один раз, а не двічі, як інші рівненські служби. На поїздці у "Максі-таксі" можна зекономити щонайменше 5 грн незважаючи на те, що зупинки на світлофорах також враховуються.

Поїздка в економному таксі обходитиметься у 7–8 гривень

— За чотири місяці фірма вийшла на нуль, — веде далі Юрій Миколайчук. — З наступного місяця, сподіваюся, почнемо заробляти. Зараз на сім"ю можу витрачати приблизно тисячу гривень на місяць.

Юрій пам"ятає свого першого замовника.

— Це страховий агент. Страхував мої автомобілі, — каже рівнянин. — Відтоді він наш постійний замовник. Бувають дні, коли три-чотири рази таксі викликає.

У компанії Миколайчука посадка пасажира коштує 6–7 грн, кілометр містом — 0,9–1 грн. За добу кожен водій, який орендує у фірмі машину, здає 70 грн. Користування рацією — за кожен виклик по 1 грн.

Юрій каже, що планує запровадити таксі трьох класів — бізнес-клас, стандарт та економ-клас. Поїздка через усе місто в економному таксі обходитиметься у 7–8 грн. Для цього Миколайчук планує закупити недорогі вітчизняні машини.

Ще одна нова послуга від "Максі-таксі-057" — доставка продуктів харчування. Можна зателефонувати й попросити водія привезти піцу чи хлібину. Служба таксі співпрацює з супермаркетами й піцеріями. Але таке замовлення коштуватиме як поїздка від магазину до місця доставки.

Зараз ви читаєте новину «У службі таксі можна замовити піцу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі