середа, 05 вересня 2007 18:26

У селі Інтернет підключають через радіоприймач

Раніше користуватися Інтернетом могли лише жителі великих міст. Відтепер він доступний і в селах. Житель райцентру Костопіль Рівненської області Андрій Михалюк, 23 роки, підключив до мережі свій домашній комп"ютер.

— У нашому містечку Інтернет проводять дві фірми, — каже він. — "Технопарк" підключає через окремий кабель, "Ого" — через звичайний дротовий телефон.

Є кілька варіантів підключення через кабель. Найдешевший пакет "Економ" коштує 28 грн на місяць.

— По ньому можна отримати інформації на 200 мегабайт — перекачати три години музики, щодня читати новини, — пояснює Михалюк. — Таким я користувався півроку. А тепер підключив "Безліміт хоум" за 80 гривень на місяць. "Качатиму" через Інтернет відеофільми та комп"ютерні програми, слухатиму радіо. Хоча   швидкість роботи з "Безліміт хоум" повільна. Є й інші пакети — по 100–150 гривень. Працювати з такими швидше.

Із чужих комп"ютерів Андрій підключається до мережі через  мобільник.

За доступ через телефонну лінію платять похвилинно

— У мене смартфон "Нокія 6681". Він має внутрішній модем. За вихід в Інтернет з мобілки плачу 25 гривень. За ці гроші можна скачати до 10 мегабайт — електронну пошту й новини.

У селищі Чорнобай Черкаської області в Інтернет виходять через так званий діал-ап — звичайний домашній телефон. Місцева жителька Тетяна Клименко, 22 роки, платить похвилинно.

— На мій комп"ютер сайти завантажуються кілька хвилин. Для відправки пошти й пошуків у "павутині" цього достатньо. Я проводжу в Інтернеті до 20 годин на місяць. Із червня "Укртелеком" підвищив плату за користування телефонною лінією до 3,6 гривні за годину.

Дівчина шукає вигідніші умови.

За підключення до Інтернету через окремий кабель у райцентрах треба платити 250 грн, каже Андрій Михалюк. Стільки беруть із мешканців багатоповерхівок. Якщо ж приватний будинок за 300 м від найближчого кабельного розподільника, можна підключатися через радіоприймач. Він дозволяє приймати Інтернет на відстань до 50 км, приміром у селі. Таке підключення обійдеться в 1,5 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «У селі Інтернет підключають через радіоприймач». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі