вівторок, 17 липня 2007 15:12

У приватному садку можна малювати на шпалерах

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  У групу приватного дитячому садка ”Український сувенір” на вулиці Вишняківській у Києві зазвичай ходять 12 діток. Зараз, влітку, їх четверо. У кутку стоїть лялька, яка у столичних магазинах коштує від 300 гривень
У групу приватного дитячому садка ”Український сувенір” на вулиці Вишняківській у Києві зазвичай ходять 12 діток. Зараз, влітку, їх четверо. У кутку стоїть лялька, яка у столичних магазинах коштує від 300 гривень

За державний дитячий садок у Києві батьки платять в середньому 100 грн на місяць. А в приватних — їх у столиці зо три десятки — 1,5–2 тис. грн. Але попит на такі дитячі заклади все одно є. Головна перевага приватного садка — маленькі групи. Один вихователь опікується 5–7 дітьми, тоді як у державному — до 35. А ще приватники викладають іноземні мови.

Дитсадок "Рібамбель" працює два роки у центрі Києва на вул. Богдана Хмельницького. Тут є дві групи по 20 дітей. Французьку викладають іноземці.

— Наш Пєтя тут уже сім місяців, — каже його бабуся Валентина Конюхова, 60 років, прямуючи з онуком до роздягальні.

Батьки хлопчика працюють в іноземній компанії. Вони хочуть, щоб син знав українську та французьку.

У "Рібамбель" приймають дітей із 15 місяців. У ясельну групу вони ходять до 2 років, у старшу — до п"яти. Уроки тривають до трьох годин на день. Раз на тиждень вихователі влаштовують лялькові вистави. Діти зі старшої групи теж грають.

У дитсадки приймають з двох років

— Уроки малювання для діток спершу були нецікаві, — розповідає директорка Тетяна Познякова, 42 роки. — Тільки на третьому занятті діти взяли пензлі в руки. А зараз вони розписують навіть стіни. Раз на два місяці переклеюємо шпалери.

У столиці також є й міні-садочки домашнього типу. Дошкільний заклад "Український сувенір" має 5 садочків, облаштованих у 3–5-кімнатних квартирах: чотири на Позняках, один на Лук"янівці.

— Це дуже зручно, батькам не треба далеко відвозити дитину зі спального району, — каже Надія Михайлик, 28 років, адміністратор-психолог. — У кожній групі по 12–14 дітей. За малюками доглядають два вихователі й одна няня. Щодня приходять учителі англійської та хореографії.

У ці дитсадки приймають із двох років. Діти вивчають математику та логіку, малюють і роблять аплікації. Із 5 років із кращими викладачами займаються шахами і шашками. Після дитсадка діти можуть продовжити навчання у початковій школі "Український сувенір". Школа не має свого окремого приміщення — орендує класи у загальноосвітніх. Там англійську мову вчать щодня, а з другого класу додаються уроки німецької.

Столичний дитсадок "Схід" на вул. Верховинній — один з найдешевших серед приватних. Там вивчають дві іноземні мови: три заняття на тиждень англійської й одне — французької. І по два уроки музики й хореографії на тиждень. Під час опалювального сезону працює басейн. У дитсадок приймають із 2 років.

Скільки коштують послуги приватних дитсадків

дитсадок вартість, грн/міс додаткові внески, грн адреса
Український сувенір 1500 1500 при вступі вул. Вишняківська, 13
Рібамбель 2640 вул. Б. Хмельницького, 61
Умка 2000 3030 щороку вул. М. Кравченка, 20
Схід 1300 600 при вступі вул. Верховинна, 91/93
Лелека 2500 пр-т Г. Сталінграда, 10б
Матусина школа 1800 1750 при вступі вул. Л. Гавро, 9є
Країна дитинства 1250 1000 при вступі пр-т Оболонський, 14г
Зараз ви читаєте новину «У приватному садку можна малювати на шпалерах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі