вівторок, 23 грудня 2008 16:56

Тропічні фрукти подорожчали на третину

— Мріяла на Новий рік мандаринів купити, а вони на базарі вже по 17 гривень, — скаржиться киянка Анна Дячук, 47 років. Вона скуповується на Житньому ринку столиці. — До свят ціни ще підскочать. У листопаді кіло мандаринок було 12 гривень, а тепер — більше 20. Шкода, що мандаринів не можна купувати про запас, бо псуються.

Імпорт тропічних продуктів скоротився на 50% порівняно з минулим роком, повідомили "ГПУ" в Українській фруктовій компанії.

— Українці тепер купують здебільшого мандарини, попит на них збільшився. Апельсини продаються гірше. Чомусь зовсім мало купують грейпфрути, — каже Христина Копельницька, 33 роки, менеджер компанії "Аркадія". — Кіло апельсинів ми закуповували в листопаді оптом по 1,1 долара, а мандарини — по долару.

Мандарини завжди дорожчають до Нового року, пояснюють імпортери. Вплинуло й зростання курсу долара. Ним розраховуються з виробниками. Тому тропічні фрукти подорожчали на третину. Зниження цін почнеться після здешевлення долара.

У столичних магазинах кілограм середніх мандаринів коштує від 18 грн, банани — від 10 грн/кг, кіло апельсинів — від 12 грн.

Зараз ви читаєте новину «Тропічні фрукти подорожчали на третину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі