пʼятниця, 14 грудня 2007 17:05

Трамвай-кафе орендують для святкових виїздів

Автор: фото з особистого архіву Анастасії Шафранської
  Кияни Олександра Павлова (праворуч), Анастасія Шафранська та Сергій Колісник відзначили річницю знайомства у трамваї-кафе. Орендували його на дві години. Каталися уздовж Дніпровської набережної
Кияни Олександра Павлова (праворуч), Анастасія Шафранська та Сергій Колісник відзначили річницю знайомства у трамваї-кафе. Орендували його на дві години. Каталися уздовж Дніпровської набережної

Киянки Олександра Павлова й Анастасія Шафранська познайомилися зі своїми хлопцями в один день. Річницю знайомства святкували в трамваї-кафе.

— Прочитала про нього в Інтернеті, — каже Анастасія, 23 роки. — Передзвонила у трамвайне депо. Сказали прийти, щоб узгодити маршрут та оплатити. Ми каталися з сьомої до дев"ятої вечора.

За поїздку Настя заплатила 351 грн. Робота водія входила у вартість. Вони каталися Дніпровською набережною — від Контрактової площі до моста ім. Патона. Зробили два кола.

Трамвай-кафе приписаний у Подільському трамвайному депо, що на вул. Фрунзе.

— Замовити його можна на будь-який час із дев"ятої ранку до десятої вечора, — каже Микола Мартинюк, 52 роки, заступник директора з експлуатації Подільського трамвайного депо. — Година оренди поки що коштує 175 гривень 63 копійки. Але нині робимо перерахунок, ціна буде вищою.

Загалом у трамваї-кафе 21 пасажирське місце. Салон поділений на напівкупе. У кожному по чотири м"яких крісла та столик. На вікнах — оксамитові фіранки. Усюди — фотографії та малюнки старих трамваїв, пам"яток Києва. Харчі та напої треба приносити свої. Записи улюбленої музики —також. У трамваї є музичний центр. А ще можна запросити музикантів, наприклад невеликий джаз-бенд. Місця вистачить.

— Чеський трамвайний вагон із бортовим номером 001 переробили на пересувне кафе 1992 року, — каже голова комітету "Кияни — за громадський транспорт" Михайло Барашков, 24 роки. — З часом він перетворився на купу металобрухту. Ми його відреставрували, змінили інтер"єр і зовнішній вигляд вагона. Встановили м"які крісла та столики, обладнали музичною апаратурою. На ремонт витратили 10 тисяч гривень.

Година оренди коштує 175 гривень 63 копійки

Куди їхати, визначають самі пасажири, каже Микола Мартинюк. Найчастіше обирають Дніпровську набережну або поїздку через ліс, у Пущу-Водицю. Маршрут вписують у графік руху звичайних трамваїв. Не пускають трамвай-кафе тільки на швидкісну лінію на Микільську та Південну Борщагівки.

Трамвай-кафе можна орендувати для будь-якої нагоди. Новий 2008 рік у трамваї-кафе зустрічатимуть активісти комітету "Кияни — за громадський транспорт". У столиці можна орендувати і звичайні маршрутні тролейбуси. Щоправда, їх дають неохоче, каже Михайло Барашков. Звертатися треба у тролейбусне депо N3, що на столичній вул. Народного ополчення.

— Пишіть заяву на керівника депо, потім маршрут узгоджують у "Київпастрансі" та головному управлінні транспорту міста, — каже головний інженер тролейбусного депо Володимир Яремчук, 39 років. — Точно назвати ціну не можу. Вона залежить від маршруту, тривалості поїздки, дня тижня — вихідний чи будень. Тільки після їх з"ясування роблять підрахунок.

У Львові трамвай напрокат дадуть за 108 грн/год. У Полтаві курсують лише тролейбуси. Один можна найняти за 95,50 грн/год.

— Остаточну калькуляцію складаємо після узгодження маршруту та строку оренди, — пояснює юрист "Полтаваелектротранс" Наталія Загребельна, 27 років.

Зараз ви читаєте новину «Трамвай-кафе орендують для святкових виїздів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі