пʼятниця, 11 лютого 2011 04:00

"Техніка у кредит: де купувати вигідніше?"

Мені потрібен холодильник. Сподобався білий "Індезіт" заввишки 2 м. Велика морозилка має три шухляди. На дверях дисплей, що показує температуру у холодильнику та приміщенні. Кнопками можна регулювати режим, ввімкнути розморожування. Прилад має два компресори — окремо для холодильної та морозильної камер. Кожен можна при потребі відключити. На дверях наліпка "Клас енергоспоживання А+". Тобто, "Індезіту" потрібно електрики значно менше порівняно з іншими моделями сучасних холодильників.

У супермаркеті "Ельдорадо" на столичній вул. Глибочицькій прилад коштує 6349 грн. Таких грошей не маю. Біля кас супермаркету працює кредитний менеджер "Приватбанку".

— Можете купити холодильник у кредит, — запевняє. — Треба перший внесок. Півроку повертатимете банкові 1269 гривень на місяць. Немає ні відсотків, ні комісій.

Рік тому я купував ноутбук у цій мережі. Теж оформили безвідсотковий кредит. Менеджер запевнив, що треба буде заплатити лише одноразову комісію. У день першого платежу дізнався: потрібно сплатити також щомісячну комісію. Про неї "забули" попередити, проте у договорі записали дрібними літерами. Із кредитом за комп'ютер довелося переплачувати 900 грн. Тому тепер у безвідсоткову "супер розстрочку" та ще й на 24 місяці, вірю неохоче.

Через дорогу від "Ельдорадо" — також магазин побутової техніки — гіпермаркет "ФоксМарт". Такий самий холодильник — на 303 грн дешевший. Мережа пропонує різні види кредитів, серед них і безвідсотковий — найпопулярніший серед покупців. Кредитний менеджер роздруковує виписку щомісячних платежів.

— Ми оформляємо безвідсоткові позики. Першого внеску не треба. За п'ять місяців за холодильник виплатите повністю. Якщо бажаєте застрахуватися, за п'ять місяців доведеться доплатити додатково 300 гривень. Якщо страховка непотрібна, то щомісяця просто платитимете по 1206 гривень.

Аби дізнатися, які умови кредитування в інших крамницях, їду на столичну Петрівку.

Мережа магазинів "Комфі" також пропонує кредити на холодильники. Кредит під 0,01% річних дають на 10 місяців. Але треба зробити перший внесок — 10% вартості. У сумі переплата за товар становитиме 635 грн.

Крамниці "Мегамакс" дають кредит без першого внеску під 20% річних. Термін — до півроку і тільки на один кредитний продукт.

Учора чув про кредитну акцію у "Фокстроті", тому вирішив дізнатися деталі. Холодильник там можна придбати за вигідною ціною. А безвідсотковий кредит оформляють строком від чотирьох до семи місяців. Сума кредиту може бути до 25 тис. грн, а розмір авансового внеску коливається залежно від строку позики. Приміром, кредит 0% на чотири місяці на вимагає першого внеску, відсутні комісії та будь-які додаткові платежі. Аби оформити кредит, необхідно мати паспорт та ідентифікаційний код. У кредит можна купити абсолютно все — від дрібних товарів до холодильників, пральних машин та сучасних широкопанельних LCD-телевізорів. Окрім акційного безвідсоткового кредиту, мережа на постійній основі пропонує такі види позик — "Експрес-кредит", "Мобільний у кредит", "Кредит 10х10х10". У кожному магазині присутні кредитні оператори від чотирьох банків. Вони допоможуть обрати найкращий для покупця варіант.

Зараз ви читаєте новину «"Техніка у кредит: де купувати вигідніше?"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі