четвер, 31 січня 2008 18:53

Світлана та Віталій Білоножки збудували особняк за гроші з ощадкнижки

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  У столичному Театрі імені Франка Світлана і Віталій Білоножки вручають нагороди переможцям театрального конкурсу ”Золота пектораль-2006”
У столичному Театрі імені Франка Світлана і Віталій Білоножки вручають нагороди переможцям театрального конкурсу ”Золота пектораль-2006”

Зі співаками Світланою та Віталієм Білоножками зустрічаємося біля столичного Університету культури.

— Поспішаємо в телецентр на Сирець, будемо монтувати відеозапис фестивалю "Мелодія двох сердець", — бере попід руку Світлана, 52 роки. Одразу переходить на "ти". — Поговорімо в авто.

Двері джипа "Тойота Лендкрузер" відкриває Віталій, 54 роки.

— До столиці приїхав із Сумщини, у 18 років, — згадує. — Закінчив Чернігівське музучилище. Армію "відспівав". Потім вступив до Київської консерваторії. Студентом вів гуртки співу на фабриках.

У 1970-х роках Білоножки співали на тематичних концертах.

— Мали по п"ять-шість виступів на день. Наприклад, в АТП співали про безпеку дорожнього руху: "Эх, друзья, призываю вас, перебегая путь, на светофор смотреть", — наспівує Віталій. — За один виступ платили 11 карбованців.

На той час середньомісячна зарплата у країні була не більше 120 грн.

— Траплялися концерти-халтури, — розповідає Світлана. — Я була ведучою. А Віталій займався музикою, співав. Коли запрошували його кудись, він пропонував узяти ведучою мене. І навпаки — запрошують мене, а я пропоную взяти і його. Зі своїм чоловіком завжди легше.

1990 року на зароблені гроші Віталій почав зводити свій перший будинок у селі Хотів, у південному передмісті Києва. Сам склав проект чотириповерхового особняка.

Я ніби передчував, що вклади "заморозять". Зняв і закупив будматеріали

— Склали на книжку, вийшло кілька десятків тисяч карбованців, — каже. — Я ніби передчував, що вклади "заморозять". Зняв і закупив будматеріали.

Нині Білоножки живуть на столичній околиці Феофанія. Там мають іще один будинок, двоповерховий.

— 2000 року я купив там клаптик заболоченої землі, — веде далі Віталій. — Вирішив зробити  рай. Намили піску, висушили землю, заклали фундамент. Допомагав брат із Полтави. Там усе дешевше. Потроху й побудувалися. А сини живуть окремо. Їм купили по квартирі.

Тепер часто влаштовують корпоративні вечірки. Білоножки їх не схвалюють, але якщо запрошують виступити — не відмовляють.

— Модні молоді співаки беруть за виступ до 40 тисяч доларів, — зауважує Світлана. — А ми беремо від 10 до 15 — за дві пісні на весіллі в якогось багатія.

Творчість — найбільша стаття витрат, запевняє подружжя.

— Тепер вірші до пісні коштують від 300 до двох тисяч доларів. А музика до них іще дорожча — від двох тисяч доларів і більше, — ділиться співачка. — Костюм коштує дві-три тисячі доларів. Доводиться шити в дизайнерів.

Одяг на кожен день Світлана Білоножко купує в торговельному комплексі "Альта Центр", що на столичному просп. Московському.

— У мене нема такого: це для базару, а це — для гостей, — пояснює. — Треба завжди купувати все гарне. Тому беру на Петрівці. Або їжджу до подруг, які тримають власні бутіки.

Зараз ви читаєте новину «Світлана та Віталій Білоножки збудували особняк за гроші з ощадкнижки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі