вівторок, 20 травня 2008 17:13

Свинину можна виторгувати по 45 гривень

У столиці дешевшають овочі. На Лук"янівському ринку помідори продають по 15–16 грн за кілограм. Це на 6 грн менше, ніж два тижні тому. На стільки ж зменшилися ціни й на свіжі огірки. Тепер вони коштують 8–9 грн/кг.

Черги збираються біля автояток. Киянка Ірина Карплюк, 32 роки, купує молоко та сир у фургоні з написом "Яготинське молоко". Приходить двічі на тиждень.

— Машина приїжджає близько дев"ятої ранку, до обіду спродуються, — каже жінка. — Заходжу перед роботою. Тут продукти свіжі, я не вперше "яготин" беру.

У черзі простояла 10 хв. Літровий пакет молока купує за 3,85 грн. Сир у пачках по 450 г — по 10,40 грн. Домашній коштує на 2 грн дешевше — 18 грн за кілограм. Увечері можна виторгувати й за 16. Але Карплюк бере лише фабричний: такий безпечно давати дітям.

— Місяць тому кожна упаковка молокопродуктів була на 20–50 копійок дорожча, — запевняє Ірина.

М"ясо на Лук"янівському ринку, навпаки, дорожчає. Вирізку яловичини продають по 60 грн за кілограм, сало — 30. Це на 5–10 грн дорожче, ніж було на Великдень. Вирізку зі свинини можна виторгувати по 45 грн/кг.

Зараз ви читаєте новину «Свинину можна виторгувати по 45 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі