Ексклюзиви
понеділок, 02 червня 2008 17:59

Суницю продають за торішніми цінами

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Сортовану суницю продавщиця Галина привезла з райцентру Городище Черкаської області. Вирощує її на власному городі. Кілограм великої ягоди продає по 30 гривень, дрібної — по 23
Сортовану суницю продавщиця Галина привезла з райцентру Городище Черкаської області. Вирощує її на власному городі. Кілограм великої ягоди продає по 30 гривень, дрібної — по 23

На столичних ринках уже продають ягоду, вирощену на відкритому ґрунті. Ціни різняться.

На Бессарабському ринку, в центрі Києва, торгують перекупки. За 1 кг суниці, привезеної з Криму та Вінниччини, просять 50 грн. Можна сторгуватись і за 40 грн. На околичних базарах — дешевше. Приміром, на Оболонському ринку, біля станції метро Героїв Дніпра, ціни — від 23 грн/кг. Велика ягода — по 30 грн.

Продавці з ринку запевняють, що суницю виростили на власних городах.

— Хімікатами поле не обробляємо, добривом не засипаємо, — каже 59-річна Галина, жителька райцентру Городище Черкаської області. — Цьогоріч я засадила суницею весь город. У мене троє дітей, то вони її теж їдять. Із досвіду можу сказати, що в цьому році врожай середній. Одна грядка добре вродила. Ягода — одна в одну. На іншій дрібна.

Киянин Сергій Сердюк, 40 років, суницю купує тільки на ринку:

— Вибираю ту, яку продають господарі — до них більше довіри. Та й на смак краща.

У столичних супермаркетах крупну кримську ягоду продають по 26 грн/кг. Вирощена в сільгосппідприємстві поблизу Севастополя. Там її фасують у картонні кошики й запаковують у прозорий поліетилен.

— Солодка на смак, нічим від нашої не відрізняється, — розповідає Віктор Собащук, 34 роки, житель столичних Теремків. Суницю він купує в "Бумі-маркеті" на просп. Глушкова.

У червні має бути добрий урожай, запевняє пенсіонерка Євгенія Прогнимак із села Хотів, передмістя Києва. Суницю на продаж жінка вирощує понад 30 років.

— Трохи цвіт померз, але зав"язі багато, — ділиться спостереженнями. — Дощі добре пройшли. Як потеплішає, буде суниця велика й солодка. Торік у травні так само по 25 гривень продавали. Це ягода теплична або та, що під плівкою зріла. А в середині червня віддавали по 8 гривень.

У Запоріжжі суниці продають по 15 грн. В Ужгороді ціни знизилися до 10 грн/кг.

Зараз ви читаєте новину «Суницю продають за торішніми цінами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути