понеділок, 19 березня 2007 18:05

Столичним пенсіонерам доводиться підробляти

Український парламент дозволив підвищити мінімальну пенсію на 30 грн. "Навіть не знаю, яку дірку тою тридцяткою латати", — каже 62-річна жителька столичного Сирця Віра Ігнатенко.

— Я і чоловік отримуємо пенсії по 400 гривень, — розказує жінка. — Слава Богу, на роботу взяли. Добу через дві чергую на агрофірмі "Троянда". Там теж чотири сотні платять. Нам із чоловіком на харчі так-сяк вистачає. Моркву та буряк купила на ринку, м"ясо — з магазину. Намагаємося брати де дешевше. Перебиваємося на картоплі та макаронах. Усе дуже подорожчало за зиму. Хтозна скільки будемо платити за квартиру.

Поки що за комунальні послуги Віра Ігнатенко платить 250 грн. Стільки ж йде на ліки. Вона — інвалід ІІІ групи. Чоловік після інфаркту.

У 61-річної киянки Надії Андрієнко пенсія 558 грн.

— Оті 30 гривень витрачу на продукти. Квартплату плачу 180 гривень. Пенсії не вистачає. Працюю в тепличному господарстві за 500 гривень. Чоловік мій теж пенсіонер, і так само мусить працювати.

За словами київських пенсіонерів, пенсія має бути не менш як 700 гривень. Тоді б ще якось можна було вижити.

Поки що міністр праці Михайло Папієв, 46 років, обіцяє, що з 1 травня пенсії збільшать ще на 30 грн — до 440 грн.

Зараз ви читаєте новину «Столичним пенсіонерам доводиться підробляти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі