вівторок, 03 липня 2007 18:42

Ставкових жаб розводять для іноземців

"Якось ми хотіли сфотографувати жабу. Аж раптом вона підстрибує і на льоту ловить горобця. Уявляєте?! Жаба проковтнула горобця", — розповідає приватний підприємець із села Стара Некрасівка Ізмаїльського району на Одещині Валентина Лавренова.

У цьому селі на лівому березі Дунаю часто бувають іноземні туристи: французи, німці, італійці та британці. Якось Валентині спало на думку годувати їх у власному ресторані жаб"ячими делікатесами. Й у басейні своєї агросадиби "Бессарабське подвір"я" вона почала розводити жаб.

— Починала із десятка. На зиму посадила жаб у басейн. Навесні вичерпували їх відрами. Вони дуже добре розмножуються, особливо у травні–червні, — продовжує жінка.

Валентина Лавренова розводить лише ставкових жаб. Їхні стегенця найсмачніші, пояснює вона. Дізналася про це з книжок із кулінарії.

— Я сама, ні мої кухарі жаб"ячих стегенець ніколи не куштували. Усі українці до жаб"ятини ставляться з відразою. А от французи жаб наминають запросто, — додає підприємлива жінка.

Цього року власниця "Бессарабського подвір"я" розселила земноводних у трьох ставках. Їх уже понад 2 тис. Насадила для них очерет. Цього року викопає ще дві водойми.

— Годуємо їх мальками риби. Люблять вони хліб і комах — довгоносиків, мурах, мух. Часом поїдають власне потомство, — ділиться Валентина Лавренова.

Одна порція жаб"ячих лапок — 7 шт. у ресторані "Бессарабське подвір"я" коштує 25 грн. Кілограм чищених лапок, готових до приготування, охочим продадуть за 126 грн.

Зараз ви читаєте новину «Ставкових жаб розводять для іноземців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі