"Якось ми хотіли сфотографувати жабу. Аж раптом вона підстрибує і на льоту ловить горобця. Уявляєте?! Жаба проковтнула горобця", — розповідає приватний підприємець із села Стара Некрасівка Ізмаїльського району на Одещині Валентина Лавренова.
У цьому селі на лівому березі Дунаю часто бувають іноземні туристи: французи, німці, італійці та британці. Якось Валентині спало на думку годувати їх у власному ресторані жаб"ячими делікатесами. Й у басейні своєї агросадиби "Бессарабське подвір"я" вона почала розводити жаб.
— Починала із десятка. На зиму посадила жаб у басейн. Навесні вичерпували їх відрами. Вони дуже добре розмножуються, особливо у травні–червні, — продовжує жінка.
Валентина Лавренова розводить лише ставкових жаб. Їхні стегенця найсмачніші, пояснює вона. Дізналася про це з книжок із кулінарії.
— Я сама, ні мої кухарі жаб"ячих стегенець ніколи не куштували. Усі українці до жаб"ятини ставляться з відразою. А от французи жаб наминають запросто, — додає підприємлива жінка.
Цього року власниця "Бессарабського подвір"я" розселила земноводних у трьох ставках. Їх уже понад 2 тис. Насадила для них очерет. Цього року викопає ще дві водойми.
— Годуємо їх мальками риби. Люблять вони хліб і комах — довгоносиків, мурах, мух. Часом поїдають власне потомство, — ділиться Валентина Лавренова.
Одна порція жаб"ячих лапок — 7 шт. у ресторані "Бессарабське подвір"я" коштує 25 грн. Кілограм чищених лапок, готових до приготування, охочим продадуть за 126 грн.
Коментарі