вівторок, 23 жовтня 2007 15:45

Спокушати танцем научать за два місяці

Автор: фото: Сергій БУРКОВСЬКИЙ
  Учениці школи жіночності опановують на підборах базові рухи стрип-денсу в залі біля метро Контрактова площа
Учениці школи жіночності опановують на підборах базові рухи стрип-денсу в залі біля метро Контрактова площа

Киянка Катерина Удовиченко, 26 років, двічі на тиждень навчається стрип-денсу у фітнес-студії на вулиці Героїв Сталінграда. За місячний абонемент заплатила 320 гривень.

— Отримую величезний заряд енергії, значно краще почуваюся після занять, — розповідає Катерина. — Це не стриптиз у прямому розумінні слова. Тут навчають танцювати в одязі та на підборах.

У школі еротичного приватного танцю "Прайвіт денс", що на вул. Златоустівській, місячний абонемент коштує 600 грн. Заняття у дзеркальній залі проводять тричі на тиждень.

Кореспондентка "ГПУ" вирішила відвідати урок стрип-денсу. Зателефонувала за першим-ліпшим оголошенням. У столичній школі жіночності запросили на заняття для початківців у залу поблизу метро Героїв Дніпра.

— Це танці для домашнього вжитку, а не для стриптиз-клубу, — одразу попередила 22-річна Катерина Парадески, керівник школи. — Ми навчаємо еротично рухатися, звільнитися від комплексів, "застосовувати" привабливість, а не банально оголюватися. Цей танець розвиває пластику, підтягує м"язи ніг, спини, сідниць.

До школи жіночності ходять учениці віком 20–50 років. Півторагодинні заняття проводять у приміщеннях біля метро Либідська, Контрактова площа і Героїв Дніпра з 20.30 у будні та з 13.00 у вихідні. Безкоштовні пробні заняття не практикують. Разовий урок коштує 25 грн. Можна придбати місячний абонемент за 80 грн, щоб навчитися танцювати. Ходити слід раз на тиждень. Заняття двічі та тричі на тиждень упродовж місяця обійдуться у 160 і 240 грн відповідно.

Півтора десятка жінок різного віку та статури розучують під повільну музику з магнітофона основні рухи стрип-танцю: присідання з поворотами, прогинанням спини, ритмічне погладжування стегон, талії та плечей. Інструктор Ліна Нечес, 28 років, пояснює, як без роздягання спокусити чоловіка. Натурника на заняття не запрошують.

— Послідовність рухів запам"ятати нескладно, але слід подбати про фізичну підготовку, — каже інструктор. — У танці чимало присідань. У перші тижні новачки відчувають біль у м"язах.

Після годинного заняття захотілося відпочити — страшенно боліли стегна. Тому охочі опанувати основи стрип-денсу мають бути терпеливими та наполегливими.

Східний (арабський) танець, або  "танець живота", вважають не менш еротичним. Вікторія Шамшур, 29 років, відвідує заняття у спорткомплексі "Сирець" на столичній вул. Котовського.

— Це хороший засіб боротьби із целюлітом, — каже жінка. — Крім того, розвивається пластика. Вага розподіляється по тілу рівномірно, зникають жирові надлишки. Зайві кілограми можна зігнати за кілька тижнів. Заняття позитивно впливають на стан органів нижньої частини живота. Рухи можна відпрацьовувати вдома — інструктор дає роздруківки з детальним описом.

Заняття зі східного танцю рекомендують розпочинати у 12 років. Найстаршим танцівницям "Сирця" — 50.

— Займатися треба не менше двох разів на тиждень. Інакше рухи не стануть чіткими, — каже Вікторія Шамшур. — За урок плачу 20 гривень. Місячний абонемент коштує 160.

Сценічні костюми для "танцю живота" доводиться шити за власні гроші. На це витрачають щонайменше 180 грн.

У школі спортивного танцю "Фіделіо" навчають соціальних бальних танців, клубної латини, фламенко й аргентинського танго, сучасного вуличного танцю. Заняття розраховані на людей, які ніколи не танцювали, але хотіли б засвоїти основні рухи за короткий час. У програмі соціальних бальних танців — самба, румба, джайв, вальс, танго, пасадобль, фокстрот, ча-ча-ча, квік-степ. Серед клубних латиноамериканських — сальса, бачата, мамбо, меренге. Навчають  також аргентинського танго, фламенко. Із сучасних танців — хіп-хоп, бродвейський джаз, модерн. Заняття проводять у групах 12–14 осіб раз або двічі на тиждень. Абонемент на місяць коштує 200 грн.

Схожі групи набирають у школі танцю Чапкіса на вул. Прирічній. Окрім східних танців, тут викладають соціальні бальні, клубну латину, бродвейський джаз, аргентинське танго, фламенко та хіп-хоп. Індивідуальні заняття в маестро коштуватимуть 200 грн за півтори години або 300 грн для пари чи групи до п"яти осіб. Записатися у групу можна будь-коли протягом року.



СКІЛЬКИ КОШТУЮТЬ УРОКИ ТАНЦІВ У СТОЛИЦІ, грн


   Стрип-танець
Східний танець
Латиноамериканський танець  Бальний танець
Сучасний клубний танець 

 Разово абонемент

двічі/тиж.тричі/тиж.
 Разово абонемент

двічі/тиж.тричі/тиж.
  Разово абонемент

двічі/тиж.тричі/тиж.
  Разово абонемент

двічі/тиж.тричі/тиж.
  Разово абонемент

двічі/тиж.тричі/тиж.
Школа сучасного танцю "Денс Сіті", вул. Червоноармійська, 65
35    255       335
 35      255      335
 35       255       335
 —       —      —
 35      255      335
 Фітнес-центр "Джайв", 
вул. Червоноткацька, 18б
 50   —         300
 50     270       —
 50       270      300
 —       —      —
 —        —         —
 Школа соціальних танців
"Алма-Латіна", бульв. Шевченка, 27
 30  170        230
 30     170      230
 30       270        230
 —       —      —
         —        —
 Школа еротичного приватного танцю "Прайвіт Денс",
вул. Златоустівська, 30
 50   —         600
 —      —       —
 —       —           —  —       —      —
 —        —        —
 Школа танцю Чапкіса,
вул. Прирічна, 11
 —   —         —  50      300     500
 50       300       500
 50      300     500
 50      300       500



"Танцю живота" навчаються босоніж


У Луцьку фітнес-белліданс викладають у центрах "Віпурі-кет" та "Інтер-атлетика". Абонемент на місяць коштує 130–180 грн, годинні заняття відбуваються тричі на тиждень.

Залу для танців Веста Гвоздецька, 24 роки, орендує за 20 грн на годину. За заняття бере 10–15. Перше заняття — безкоштовне.

— Із 15 охочих навчитися до кінця місяця залишається половина — не кожній під силу такі навантаження, — каже Веста. — На заняття бажано приходити в облягаючому одязі з відкритим животом. На стегна можна пов"язати хустинку з моністами. Тренуємося босоніж.

У Рівному "танцю живота" тричі на тиждень навчає Оксана Пінська. Півторагодинне заняття коштує 5 грн.

Залежно від індивідуальних особливостей організму, східний танець можна опанувати за півроку. Але тренуватися слід постійно.


Ольга ГЕМБІК

Зараз ви читаєте новину «Спокушати танцем научать за два місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі