вівторок, 01 грудня 2015 05:35

Скасували частину дозволів для сільгосппідприємств

24 листопада Верховна Рада ухвалила закон, що зменшує вплив держави на агропромислове виробництво. Відмінили та обмежили дію 22 дозвільних процедур і вимог до сільськогосподарських підприємств.

Скасовують обов'язкову реєстрацію для типових поширених добрив, державну атестацію у тваринництві, кілька дозвільних документів, що стосуються рибного господарства та використання водозаборів підземних вод до 300 куб. м на добу. Зробили добровільною сертифікацію племінних ресурсів і отримання деяких документів для кормів і кормової сировини рослинного походження.

— Цей закон схвально сприйняли представники агробізнесу. Бо він усуває дублювання й недоречності, — говорить Олександр Жемойда, 38 років, виконавчий директор Українського клубу аграрного бізнесу. — Одну й ту саму інформацію іноді доводилося надавати двом, трьом, а то й чотирьом органам. Наприклад, усунули недоречність, за якою всім, хто брав у руки пестициди, треба було отримувати ліцензію на поводження з ними. Тобто ліцензували не тільки виробників і продавців, а й кінцевих споживачів.

Зараз ви читаєте новину «Скасували частину дозволів для сільгосппідприємств». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі