пʼятниця, 23 листопада 2007 16:24

Сергій Колісник на спорядження витратив 2 тисячі гривень

  У листопаді Сергій Колісник тренується на критому ролердромі ”Пантера” в Києві. Користується літніми наколінниками й налокітниками
У листопаді Сергій Колісник тренується на критому ролердромі ”Пантера” в Києві. Користується літніми наколінниками й налокітниками

Столичний спортсмен Сергій Колісник, 24 роки, бігає на роликових ковзанах. Він представляв Україну на міжнародному марафоні в Берліні. Для тренувань купив спеціальне спорядження.

— Це небезпечний спорт, — пояснює Сергій. — Найчастіше бігун падає на виставлені руки або ж ударяється головою. Треба захищати голову, коліна, долоні та лікті. Найбільше травмуються новачки. Вони не вміють тримати рівновагу і правильно падати. На великій швидкості травми серйозніші. Можна сильно обдерти руки, ноги. На тренуваннях ми захищаємо ноги від коліна майже до щиколотки, руки — від п"ястка до ліктя.

Ролерові-любителю буде достатньо пластикового шолома за 100–300 грн. Хоча від потужного удару об асфальт чи стовп він може тріснути. Бігові шоломи зміцнюють металевим каркасом, тому вони утричі дорожчі. Зсередини їх викладають ущільненим поролоном.
— Шолом має захищати й обличчя, — веде далі Сергій. — Бігуни розганяються до 40–50 кілометрів на годину. Якось бачив, як один упав навзнаки просто на асфальт. Без шолома зчесав би півголови.
Узимку команда Сергія Колісника тренується на критому ролердромі "Пантера". Для бігу надворі потрібен захист із утепленням. На зап"ястя вдягають рукавички з жорсткими пластиковими пластинками за 100–150 грн. Найнадійніші — з пружною пластиною на тильній стороні кисті. Такі зменшують силу удару і вберігають від вивихів.
Найголовніше — роликові ковзани. Коліщата в найдешевших, за 300 грн, швидко виходять з ладу. Доводиться міняти.
— Любителям раджу брати ковзани хоча би за 700 гривень, — радить Сергій. — Класні бігові — наполовину дорожчі. Є і за 7,5 тисяч — якщо черевик роблять на замовлення.
Сам спортсмен витратив на спорядження понад 2 тис. грн. При цьому уточнює: ролики в нього не бігові, тренувальні — за 1250 грн.


Вартість спорядження, грн


   любительське професійне 
 роликові ковзани  300–700  1500–3500
 шолом  100  300–1000
 налокітники  80  150
 наколінники  130  200
 рукавички  100  200
 разом  710–1110  2350–3750



Де купити спорядження у столиці


"Екстрем Стайл"    Глибочицька, 53

"Спортмастер"    бульв. Лесі Українки, 28а

Універмаг "Україна"    просп. Перемоги, 3

"Протока"    вул. Ентузіастів, 5

"Адідас"     вул. Борщагівська, 173/187

Зараз ви читаєте новину «Сергій Колісник на спорядження витратив 2 тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі