понеділок, 30 липня 2007 15:30

Самотній матері дають грошову допомогу

Жителька райцентру Чорнобай Черкаської обл. 33-річна Олена Пономаренко три роки тому розлучилася з чоловіком. Живе удвох із 10-річним сином Олегом. Знайома порадила звернутися до райсоцзабезу. Там виділяють допомогу малозабезпеченим.

У соцзабезі Олені сказали принести копію паспорта, довідку про склад сім"ї і свідоцтво про народження дитини. На місці заповнила декларацію про доходи. Ніна Колько, 38 років, головний спеціаліст відділу грошових виплат і компенсацій райуправління соціального захисту, пояснила Олені, яку допомогу їй нарахують:

— Ваша сім"я складається з двох осіб — вас і неповнолітнього сина. Ви стоїте на обліку в центрі зайнятості, там вам платять по 190 гривень на місяць. Від колишнього чоловіка отримуєте 100 гривень аліментів. Вираховуємо сукупний дохід за півроку: виходить по 290 гривень на місяць. Для вас установлено прожитковий мінімум 121 гривню, а для вашої дитини — 204,70 гривні. Разом виходить 325,70 гривні. Від цієї суми віднімаємо ваш дохід. Виходить, ви маєте право на допомогу в сумі 35,70 гривні.

Крім грошової допомоги, пообіцяли безкоштовні підручники і харчування в шкільній їдальні для сина.

Зараз ви читаєте новину «Самотній матері дають грошову допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі