четвер, 14 квітня 2011 03:30

Сало подешевшало до 10 гривень

— У нас ціла свиноферма, — розповідає 25-річна Ірина з Катеринополя Черкаської області.

Торгує свининою на базарі райцентру. — Завели зразу як поженилися. Із чоловіком доглядаємо свиноматку, кнура і поросят. Перекупникам не здаємо, бо невигідно. Ріжемо та продаємо. Що не купили, забираємо додому, для свого столу.

До прилавка підходить літня жінка. Вибирає ребра та тонкі стьожки сала. М'ясо на кістках сторговує за 23 грн/кг, сало — по 7.

— Передам у Київ дочці, — каже. — Там так дешево не буває. Кожен тиждень торбу пакую, на 200–250 гривень.

Дешево свинину продають селяни, що самі ріжуть свиней. Перекупники торгуватися не хочуть. М'якуш свинини пропонують по 37 грн/кг, наприкінці дня дають на 5 грн дешевше. Попит на м'ясо впав через піст, кажуть м'ясники. Чули й про імпорт дешевого продукту з Європи.

— Пруть свинину із Польщі. А воно на біодобавках — ні смаку, ні запаху, — говорить м'ясник Олексій із Катеринополя. — Бізнесмени його беруть на ковбасу. Раніше київські перекупники забирали свинину оптом у нас. Тепер їх не видно.

У Черкасах 1 кг свинини коштує від 40 грн, сало — від 10 грн. У Полтаві м'ясо по 50 грн/кг. У Львові — 35–55 грн. Сало всюди — від 10 грн/кг.

Зараз ви читаєте новину «Сало подешевшало до 10 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі