— Був у справах у центрі Києва, та й думаю собі: "Зайду-но на Бессарабський ринок, 100 років там не був", — розповідає житель столичного житломасиву Новобіличі Станіслав Руденко, 58 років.
— Вирішив купити трохи сала, щоб не заходити по дорозі на інший базар. Кіло сала в Києві тепер по 40–50 гривень. То я думав, що дорожче вже не буде навіть на Бессарабці.
Бессарабський ринок кияни вважають найдорожчим. На ньому скуповуються заможні жителі центру, працівники посольств.
— Я завжди беру сало з невеликим прошарком м"яса, м"якенькою шкіркою та з ароматом димку, — веде далі Руденко. — Таке називають полковницьким.
Виявилося, на Бессарабці продукт продають по 100 грн/кг, дорожче за свинину.
— Поїхав я на Лук"янівський ринок. Узяв там найкращий товар, по 50 гривень.
У передмістях столиці ціни нижчі. Співробітник Руденка живе у Василькові. Там сало коштує не більше 40 грн/кг.
— Днями дочка з зятем повернулися з Одеси. Зупинилися на базарі в райцентрі Біляївка. Вони там набрали сала по 15 гривень. Але свиняче стегно в таку ж ціну, як у Києві — по 55 гривень за кіло.
Коментарі