четвер, 05 травня 2011 03:00

Розсаду віддаватимуть за копійки

— Хіба це дорого — 8 гривень за десяток капусти. Мінімум 10 должна стоїть, — каже продавщиця розсади на Центральному ринку Черкас 40-річна Діна Луценко. Привезла капусту й помідори з села Степанки Черкаського району. — Це теплична розсада. А дрова за рік подорожчали з тисячі гривень за машину до 2,5 тисячі. Рулон клейонки на 200 гривень.

Жінка років 70-ти просить помідорів.

— Коли буде нетеплична? — цікавиться у продавщиці.

— Піде після Дня Перемоги. Ціна впаде може й удвічі. Бо затрати на городній розсаді менші.

До сусідньої ятки стоїть черга. 24-річна Ганна Іллішенко з міста Вознесенська Миколаївської області продає капусту по 6 грн за десяток.

— У Миколаївській області вже другий тиждень є городня розсада. Оптом можна набрать по 3 гривні. Здають дешево, бо в кожному другому дворі нею займаються. У прошлі года нам не вигодно було аж сюди возить, дорога далека. А тепер нормально. Хоча місцевим торговцям убитки. Он жінка продавала по 10 гривень. Потом, бачу, збила ціну.

Ольга Трохименко, продавщиця з міста Кам'янка Черкаської області вважає, що розсада подешевшає.

— Від безгрошів'я багато людей зайнялися розсадою. Пропозиція зросте точно. А крім того, в покупців грошей стало менше. Прошлий год під кінець травня можна було виторгувать десяток помідорів чи капусти за гривню. У цьому, думаю, з 10 травня десяток буде не більш як 3 гривні. А під кінець місяця віддаватимуть за копійки, щоб не пропала.

Зараз ви читаєте новину «Розсаду віддаватимуть за копійки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі