четвер, 16 квітня 2009 18:59

Путівки в Європу дешевші за кримські

Через зростання курсу долара закордонні турпоїздки подорожчали. На травневі свята відпочивальники масово поїдуть на українські курорти, вирішили власники здравниць Криму. Санаторії та будинки відпочинку підвищили ціни на 200–300 грн за добу. Вони діятимуть із 30 квітня.

У 700 грн обійдеться двомісний номер у санаторії "Ай-Даніль" на одну ніч. Заклад розташований поблизу моря, між Гурзуфом і Нікітським ботанічним садом. Дітям роблять знижку в 60%. У ціну входить чотириразове харчування, лікування, відпочинок у басейні та на пляжі.

Найдорожча — Ялта. Двомісний номер у готелі "Красотель-Левант" із 1 по 4 травня коштуватиме 1049 грн на добу. Сюди включений сніданок. Уже 5 травня вартість номеру знизять на 180 грн. Такі ж ціни в санаторії "Форос". Разом зі сніданком пропонують безплатні басейн і сауну.

Житло в Судаку, східній частині Криму, найдешевше — 400 грн. Гостям дадуть двомісну кімнату в санаторії "Фіалка". Меблі скромні, є супутникове телебачення і кондиціонер.

— Порівняно з 2008-м травневий відпочинок подорожчав на 20–25 процентів, — підсумовує Андрій Пилов, 44 роки, директор столичної турагенції "Туретно". — Ми пропонуємо готель "Ялта". Торік на травневі свята одне ліжко-місце коштувало там 460 гривень, тепер — 527.

Цьогоріч у Крим їздитимуть менше, вважать у "Туретно". Навесні 2008-го фірма продала 630 путівок на травневі свята. 2009 року — 81.

— Звичайно у нас ще два тижні попереду, та навряд чи продамо більше. Падіння попиту на путівки — очевидне.

Крим і раніше був дорогим місцем відпочинку на початку травня, вважають у компанії "Горизонт груп". Українці віддають перевагу дешевшим екскурсійним поїздкам у Європу.

Зараз ви читаєте новину «Путівки в Європу дешевші за кримські». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі