четвер, 12 листопада 2020 00:01

Простоюють 50 тисяч квартир для оренди

— Цей рік можна розділити на три періоди. До березня в Києві у середньому здавали майже дві тисячі квартир на місяць. Потім запровадили карантин. По червень усе було заморожено. Зараз кількість угод поступово зростає, — розповів експерт ринку нерухомості 38-річний Сергій Костецький.

— Більшість українців шукає недорогі варіанти житла. На одне таке помешкання може претендувати 10 людей. Найпопулярніші квартири для оренди — вартістю від 8 до 12 тисяч гривень. На нерухомість, яку здають за 20–50 тисяч, знайти клієнтів складно.

У столиці простоюють 50–60 тис. квартир для оренди, за оцінками експертів.

— Минулі роки оренда житла в середньому дорожчала на 10–15 відсотків за рік. Із червня 2020-го вартість зросла більш як на 20 відсотків. До кінця року — без різких коливань курсу долара, підніметься ще на 10. На 2021-й прогнозувати рано. Якщо знову запровадять жорсткі обмеження, ринок буде заморожений, — продовжує Сергій Костецький. — Оренда житла в Україні постійно дорожчає. Збільшується комуналка, мінімальна зарплата, податок на нерухомість, курс долара. Проте різких стрибків не буде.

Зараз ви читаєте новину «Простоюють 50 тисяч квартир для оренди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі