неділя, 22 квітня 2007 16:27

Продавщиця стала директором за півтора року

Конотопчанин Іван Васильчишин, 43 роки, влаштовує тренінги для майбутніх бізнесменів у столичному клубі "Камертон".

Васильчишин починав приватним підприємцем у Конотопі. Продавав комп"ютери, програмне забезпечення, встановлював Інтернет. А потім організував перші в місті курси маркетингу, реклами, комп"ютерної грамоти. Навчав і бухобліку. Одного разу побував на тренінгу московського психолога Миколи Козлова "Десять днів щасливого життя".

— Поїхав більше з цікавості, бо читав його книжки, — пояснює чоловік. — Зате потім дивився на свої проблеми іншими очима.

Бізнесмен улаштував такі заняття й у Конотопі. Узяв за основу синтон-програму Козлова тривалістю один рік. Спершу проводив їх безплатно у власному офісі по суботах. На тренінгах є лекції, дискусії і рольові ігри. Учасники розігрують в особах різні життєві ситуації. Вони мають навчитися досягати мети, розказує Васильчишин. Наприклад, є вправи на формування довіри до оточення. Один учасник стає позаду другого. Потім передній падає назад, а другий ловить. Без довіри на таке не зважуються. Відстань поступово збільшують до півметра. Вправу виконують 30–40 разів.

Компанії замовляють дводенні тренінги за 25 тисяч гривень

— Найцінніший досвід ми здобуваємо, співпрацюючи з іншими, — пояснює психолог Анастасія Ратушна. — Ефективно працювати з іншими неможливо, якщо їм не довіряєш.

Для іншої вправи учасники сідають парами. Зосереджуються на своїх почуттях і думках, потім по черзі розказують про них. Так усвідомлюють і позбуваються власних недоліків.

1999-го про курси Івана Васильчишина дізналися в столиці й запросили вести заняття для працівників Української міжбанківської валютної біржі. Заплатили непогано. За півроку купив у кредит чотирикімнатну квартиру на столичній вул. Жукова за 91 тис. грн. Зробив ремонт, із двох кімнат облаштував одну велику. У ній і проводить заняття. Кредит виплатив за три роки. Колишні слухачі приводять тепер знайомих і друзів. Щоразу записуються 30–40 осіб. Автор синтон-програми Микола Козлов теж приїздить у "Камертон".

— Я пройшла весь річний курс, — згадує киянка Альона Деникевич, 29 років. — Для мене найголовнішим було навчитися правильно розпоряджатися власним часом. Тепер кожен день розплановую наперед. Щоранку витрачаю на це 10 хвилин. Стала впевненішою, зник страх розпочинати нові справи, брати відповідальність. Моя кар"єра стрімко пішла вгору.

Жінка працювала продавцем водоочисних фільтрів. Після чотирьох місяців тренінгу її призначили керівником відділу, за півтора року — регіональним директором. Тепер керує філіями в Києві, Донецьку та Криму.

Торік 73 тренінги "Камертона" пройшли 1,8 тис. осіб. Одне заняття коштує 150 грн. Один курс — близько 20 занять. Колективні дводенні тренінги для співробітників великі компанії замовляють за 10–25 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Продавщиця стала директором за півтора року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі