вівторок, 14 грудня 2010 11:00

Проблеми "Родовід банку" відкладуть на 2011 рік

15 грудня завершується термін дії тимчасового адміністратора "Родовід банку". Фінустанова мала б відновити всі виплати вкладникам.

Поки що своїм вкладникам і клієнтам ліквідованого "Укрпромбанку" повертають по 100 грн на день.

Для відновлення виплат у нормальному обсязі "Родовід банку" потрібна державна допомога на 5,8 млрд грн. Таких коштів у бюджеті немає.

— У "Родовід банку" справи кепські, — каже аналітик із компанії "МПП-консалтинг" Павло Мельник, 31 рік. — Об'єми проблемних кредитів у банках занадто великі. За неофіційними даними, 65–70 відсотків житлових кредитів клієнти не повертають або повертають із затримкою. Банки гроші видали, а повернути їх назад — нізвідки. Структуру кредитного портфелю "Родовід банку" і поготів тримають у секреті. Єдиний правильний вихід — збанкрутити "Родовід". Інакше держава підтримуватиме штани, але проблема від того не вирішиться. Проте банкрутство викличе значний резонанс. Може початися паніка. Народ почне скуповувати валюту та товари в магазинах. Так уже було 2008 року, коли оголосили про проблеми в "Надрах" і "Родоводі". Тому, швидше за все, дію тимчасової адміністрації продовжать. Але фінансування, відновлення виплат за вкладами відкладуть до наступного року.

Зараз ви читаєте новину «Проблеми "Родовід банку" відкладуть на 2011 рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі