вівторок, 12 листопада 2019 00:35

Працює по три місяці за кордоном

42-річна Надія Панюк із райцентру Городок на Львівщині шість років їздить на заробітки в Польщу. Три місяці працює, три місяці — вдома.

— Раніше була кухарем у львівському ресторані. Робота пекельна, а зар­плата — мізерна. Особливо із жахом згадую, коли починався весільний бум. Тоді працювала і вдень, і вночі. Клієнти часто підозрювали, ніби ми на кухні крадемо їхні продукти. Власник теж не сильно нами переймався, — розповідає Надія Панюк. — Розрахувалася, коли подружка, яка вийшла заміж за поляка, покликала в гості. Побачила, що у Варшаві заробітчанам краще живеться. Найважче було залишати сина. Йому на той час 8 років виповнилося. Лишила на батьків.

Із чоловіком 41-річним Володимиром розійшлася. Офіційно подружжя не розлучалося, але разом не живуть.

— Він зі мною їздити в Польщу відмовився. А я не можу заробляти на себе, сина, ще й здорового мужика утримувати. Спочатку у Варшаві влаштувалася в рибний відділ у супермаркеті. Робота була по 12 годин на добу. Подружка дозволила тимчасово в неї пожити, щоб я грошей на оренду не витрачала. За місяць вона знайшла мені пенсіонерку, яку треба було доглядати. Господині зараз 88 років. До пенсії працювала викладачкою, багато читає. Ми з нею розмовляємо, гуляємо, дивимося телевізор. Чергуюся з жінкою з Івано-Франківщини. За роботу щомісяця отримую 500 євро. Це мій чистий прибуток, бо харчуюся та проживаю за рахунок господині.

Зараз ви читаєте новину «Працює по три місяці за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі