вівторок, 03 грудня 2019 06:25

Потрібні кухарі і токарі

— Навчаємо працівників під замовлення конкретних роботодавців. За 10 місяців цього року найбільше замовлень було на перукарів, манікюрниць, продавців, водіїв, кравців, кухарів-кондитерів, — розповідає Неля Ляліна з Вінницького обласного центру зайнятості.

— Спочатку безробітному шукаємо роботу за фахом. Якщо не знаходиться і є пропозиції від роботодавців, то відправляємо на навчання. Його оплачує центр зайнятості.

У Черкаському обласному центрі зайнятості цьогоріч професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації пройшли понад 6,1 тис. осіб. Близько 400 безробітних освоїли іншу професію.

— Перенавчаємо переважно за робітничими професіями. Потрібні електрогазозварники, водії навантажувачів, кухарі, трактористи-машиністи сільського і лісового господарства, оператори котельні, токарі, охоронці, електромонтери з ремонту та обслуговування електроустаткування, адміністратори, — каже директор Черкаського обласного центру зайнятості 60-річний Григорій Дендемарченко. — Перекваліфікацію пропонуємо, якщо професія або спеціальність не популярна на ринку праці. Або ж втратила актуальність і знайти роботу майже неможливо. Найчастіше це стосується безробітних із вищою освітою. Після отримання робітничої професії майже 98 відсотків осіб влаштовуються на роботу. Також є неформальне навчання. Наприклад, людина освоїла певну професію на підприємстві. Їй потрібен документ про освіту. За допомогою центру зайнятості такий можна отримати і підтвердити свою кваліфікацію.

Зараз ви читаєте новину «Потрібні кухарі і токарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі