вівторок, 23 жовтня 2007 15:47

Подорожчала кава у зернах

Минулого тижня у фірмовій крамниці "Галка", що на вул. Ковжуна у Львові, кава у зернах подорожчала на сім гривень. Популярну серед городян колумбійську арабіку продають по 62 гривні за кілограм, індійську — на гривню дешевше, робусту — по 40.

— Покупців не поменшало, — розповідає продавець крамниці Наталя. — Залежно від комплектності суміші, подорожчання незначне — у межах півтори-двох гривень на 100-грамове замовлення.

У "Галці" кілограм найдешевшої робусти з Уганди коштує 39 грн. Найдорожче зерно нікарагуанської арабіки — 129.

— Нові ціни продиктовані загальною тенденцією зростання вартості кави на світових ринках, — пояснює 22-річна Віра Дума, фахівець із методів розширення ринків збуту торгового дому "Галка". — Ціни в наших крамницях не змінювалися кілька місяців, доки  реалізовували зерно попередніх партій закупівлі.

У фірмовій кав"ярні "Світ кави" на Катедральній площі ціни на каву не змінюються чотири місяці. Мадагаскарська робуста найдешевша в асортименті — 70 грн за кг. Найдорожча кава — ямайська арабіка — по 1200 грн.

— У нас чималий запас кави, тому найближчими місяцями цінники не переписуватимемо, — запевняє менеджер Мар"яна Мельник.

У "Золотому дукаті" на вул. Федорова найдешевше продають бразильську арабіку — по 80 грн за кг. Значно дорожча індонезійська "Копі Лювак" — 1990 грн.

— Ціни на світових ринках дуже зросли, — каже Ольга Палій, директор торгового дому "Золотий дукат". — Подорожчання всіх кавових сортів можна чекати вже з нового року.

Зараз ви читаєте новину «Подорожчала кава у зернах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі