вівторок, 20 березня 2012 07:30

Починати інвестувати можна з 83 гривень

Автор: Фото Надане Русланом ЮРКІВОМ
  Фінансовий консультант Руслан Юрків: ”Півроку ведіть облік доходів і витрат. Обов’язково занотовуйте те, без чого можна обійтися”
Фінансовий консультант Руслан Юрків: ”Півроку ведіть облік доходів і витрат. Обов’язково занотовуйте те, без чого можна обійтися”

— Люди знають один прибуток — зарплату, — каже львів'янин Руслан Юрків, 31 рік, автор блогу "Усе про гроші". Торік він заробив 180 тис. грн. Половина цієї суми — дохід від консультацій.

— Також можна користуватися депозитами, страховими програмами, вкладати в нерухомість і золото. Два роки тому до мене звернулася молода сім'я. Обоє працювали та мали невеликий автопрокат, заробляли близько 4 тисяч гривень. Наприкінці місяця лишалися без грошей. Порадив їм скуповуватись у великих супермаркетах раз на тиждень. Привчити друзів дарувати не подарунки, а гроші. Економити на пальному, бо навіть по хліб їздили на автомобілі. За місяць заощадили 1200 гривень. Відкрили рахунок у страховій компанії на ім'я дитини. До 18-річчя назбирають 100 тисяч гривень. Як дитина тільки народилася, на її навчання вже можна відкладати по 200 гривень. У 3 роки — по 500, а в 6 — по 600 гривень щомісяця.

Як привчити себе економити щодня?

— Півроку ведіть облік доходів і витрат. Окремо занотовуйте поточні витрати й те, без чого можна обійтися. У графу "інше" вписуйте розваги та непотрібні речі. Я помітив, що графа з необов'язковими витратами займає 20-30 відсотків. Сам почав економити.

Складайте сімейний бюджет. Туди слід включати покупки, оплату комунальних послуг, витрати на проїзд. Наперед спланувати відпустку. Простіше відкладати по тисячі гривень щомісяця, ніж взяти дві останні зарплати і ще позичати. Подарунки до Миколая, новорічних і Різдвяних свят купуйте заздалегідь. Так буде дешевше.

Назвіть суму, з якої можна починати інвестувати?

— 83 гривні 33 копійки. Це мінімалка для відкриття інвестиційної програми у страховій компанії. Найменший внесок — тисяча гривень на рік. Я так відкладаю гроші на навчання дитини, уже назбирав 48 тисяч гривень. Є депозити, які можна відкривати зі 100 гривень. Починати відкладати краще в гривні. Гривневі відсотки по депозитах трохи вищі за інфляцію.

Більше інформації на сайті http://vseprogroshi.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Починати інвестувати можна з 83 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі