четвер, 31 січня 2008 18:53

По селах 1000 гривень виплачують виїзні бригади

Із початку року до реєстру заощаджень громадян внесли дані про 3,276 млн осіб.

У містах виплачують на вибір — 1 тис. грн або $198,5. Однак сільські ощадкаси відшкодування даватимуть лише в гривнях. Це тому, що їхній рівень безпеки не дозволяє видавати долари, пояснює голова правління банку Анатолій Гулей, 40 років. Малі відділення не мають відповідних ліцензій.

— У нашому селі досі ніхто ще не отримав ті тисячу гривень, — скаржаться "ГПУ" пенсіонери з Ріжок Таращанського району на Київщині. — Посилають реєструватись у райцентр.

Жителі Ленінського на Дніпропетровщині теж мусили їхати до свого райцентру Апостолове.

— Звертаються туди з усього району, — каже жителька Ленінського Клавдія Попельнюк, 57 років. — Але з нашого села, говорять, отримали по тисячі гривень лише двоє.

У сільській ощадкасі виплати зробили 28 січня. Відшкодування отримали 50 селян. Нібито пообіцяли давати гроші 1–2 дні на тиждень.

— А я в списку 403-тя, — продовжує пенсіонерка. — А людей-то кілька тисяч. Ще й із сусідніх сіл приходитимуть.

Поки що керівництво Ощадбанку пропонує вкладникам заповнити бланки заяв на відшкодування вкладу.

— Потім працівники банку — бригада з трьох осіб — приїздять у село, збирають і перевіряють заяви, — зазначає Анатолій Гулей. Через комп"ютери в районному відділенні заяви реєструють в єдиній базі даних. На це треба близько тижня.

— Якщо вам присвоять номер у реєстрі, ви можете отримати гроші, де завгодно — в сільському відділенні або районному, — запевняє голова правління Ощадбанку.

У заяву вносять паспортні дані та ідентифікаційний код. Тому вкладник, який має дві або більше книжок, зможе отримати відшкодування лише по одній.

Зараз ви читаєте новину «По селах 1000 гривень виплачують виїзні бригади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі