середа, 04 липня 2007 19:16

Після буревію розкуповують шифер і скло

У суботу та неділю жителі села Худяки, що за 20 км від Черкас, ремонтували дахи хат.

— 26 червня в нас буря була, — пояснює Леонід Пахаренко, 43 роки. — Побило вікна, шифер місцями вітер поздирав, ще й дерева в дворі повалило. Мені ще пощастило. Он у сусідів узагалі розкрило хату, стропила рознесло на тріски. Цегляні фронтони попадали на хати і завалили стелі.

Від буревію постраждали чотири села під Черкасами. Наступного дня селяни кинулися в обласний центр розкуповувати скло та шифер. Леонід Пахаренко поїхав із самого ранку. У магазині будматеріалів узяв п"ять листів по 24 грн. За кілька годин шифер продавали вже по 31 грн за лист, а по обіді — по 36 грн. Скло теж подорожчало. У село його привозять по 48 грн за кв. м.

— Із склінням вікон багато хто вирішив почекати, — розказує Пахаренко. — Позакривали вибиті шиби хто клейонкою, хто фанерою. За місяць-два ціни все одно повернуться на старе. А шифер люди з нашого села купують зараз і за всяку ціну, бо на п"ятницю знов обіцяють зливу.

Зараз ви читаєте новину «Після буревію розкуповують шифер і скло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі