неділя, 03 червня 2007 17:17

Пиріжковий кіоск приносить 12 тисяч гривень на місяць

Компанія "Форнетті" пропонує готовий бізнес — пекти пиріжки з листкового тіста з начинкою і маленькі піци. Вона робить на своїй фабриці напівфабрикати, заморожує і розвозить по фірмових кіосках. Там їх печуть і одразу продають.

Оптом компанія продає напівфабрикати по 11,88 грн за 1 кг. Розвозить безкоштовно. У кіосках готові пиріжки продають по 22 грн/кг.

— Якось купила кілька таких пиріжків, — розказує киянка Ольга Клименко, 27 років. — Смачні, ще й черга за ними стоїть. На паперовому мішечку знайшла телефон фірми з приписом "шукаємо партнерів". У Києві "Форнетті" добре знають. Я й подзвонила.

Перший кіоск "Форнетті" Ольга поставила півроку тому неподалік транспортно-економічного технікуму на вул. Васильківській у Києві. Холодильну камеру, електронні ваги та вітрину купила за 5,5 тис. грн. Найняла двох продавщиць. Фірмову піч узяла під заставу. Витратила близько 13 тис. грн. На оформлення усіх дозволів пішло більш ніж два тижні.

В обідню пору біля кіоску черги студентів. Щодня Ольга продає до 70 кг пиріжків. Це — 500 грн чистого прибутку. Вкладення окупилися за місяць.

— Є пиріжки з беконом, куркою та грибами, овочами, солоним сиром, — розказує Ольга Клименко. — Є із солодкими начинками — ванільною, вишневою, абрикосовою, сиром та родзинками. Кожен покупець у середньому бере 200 грамів — вісім пиріжечків.

У квітні підприємниця відкрила другу точку в Гідропарку. Тепер уже шукає людне місце для третьої. Треба, щоб за хвилину повз нього проходило зо 20 людей, пояснює Ольга. Лише тоді варто відкривати точку.

Щотижня "Форнетті" відкриває 3–5 нових точок по всій країні. Кіоски працюють у Броварах, Білій Церкві, Житомирі, Чернігові, Черкасах і Одесі. Щоб стати партнером компанії, треба зареєструватися в міськраді або райдержадміністрації приватним підприємцем, пояснюють на фірмі. Потім стати на облік у районній податковій інспекції і сплатити податок від 20 до 200 грн, щоб отримати свідоцтво платника єдиного податку.

Самостійно підприємець купує або винаймає кіоск на 8–16 кв. м. Поставити новий павільйон можна лише з дозволу районної ради. Дешевше і швидше орендувати місце в торговельному центрі. На місце виїжджає працівник "Форнетті". Оцінює придатність приміщення, вивчає, скільки людей проходить повз точку, чи є поряд конкуренти. Після цього прогнозує майбутні виторги.

Треба знайти точку, щоб за хвилину проходило 20 людей

Далі підприємець купує вітрину, морозильну камеру та електронні ваги і фірмову вивіску. Наклейки на вікна, спецодяг для продавців, плетені кошики для пиріжків видають безкоштовно. Не платять і за користування торговельною маркою. Фірмову піч "Форнетті" дають лише в оренду під заставу 6,4 тис. грн. Якщо підприємець закриває бізнес, гроші повертають. Пробну партію пиріжків із начинкою випікає працівник компанії. Навчає продавців користуватися піччю. Перевіряє, чи дотримані вимоги компанії.

— Працювати без збитків можна, продаючи щонайменше 22 кілограми пиріжків за день, — каже Ірина Коротецька, 27 років, маркетолог "Форнетті–Україна". — Більшість партнерів продають по 35–40 кіло. Це 3–4 тисячі гривень чистого прибутку за місяць. Із пиріжками можна продавати каву, шоколад, мінеральну воду та соки. Витрати на фірмовий кіоск окупляться не довше ніж за півроку.

Витрати на відкриття торгової точки, грн

Духовка
(застава під безплатну оренду)    6400
Морозильна камера    3800
Електронні ваги    750
Вітрина    1500
Оформлення торговельної точки    2000
Разом    14 450
дані: інтернет-сайт "Форнетті"

Зараз ви читаєте новину «Пиріжковий кіоск приносить 12 тисяч гривень на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі