понеділок, 18 лютого 2008 16:05

Першоцвіти вирощують у теплиці

Проліски нескладно вирощувати в теплицях, запевняє Тетяна Губанова, власниця столичної озеленювальної фірми "Нова флора".

— Із липня по вересень гібридні форми пролісків продають у садівничих магазинах і на базарах, — каже фахівець. — Вони бувають різних кольорів. Садіть їх восени, до морозів, у тепличні ящики або відкритий ґрунт на глибину п"ять сантиметрів і більше.

Проліски не бояться морозу. Взимку ящики з розсадою можна тримати надворі. Над ними можна утоптати сніг. У січні-лютому над розсадою роблять плівкову теплицю. Квіти з"являться за місяць. Квітнуть три-чотири тижні, у цей час потребують багато вологи. Їх поливають талою водою.

Після цвітіння листя висихає. Тоді ящики з цибулинами можна скласти в сарай. Поливати не треба. Першоцвіти пересаджують в стані спокою.

— За рік одна цибулина дає шість діток. Тому між рядками робіть проміжки не менш ніж чотири сантиметри, — радить Губанова.

Зараз ви читаєте новину «Першоцвіти вирощують у теплиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі