четвер, 19 червня 2008 17:59

Пенсію вигідно отримувати на пластикову картку

Автор: Дані: Інтернет-сайти банків
 

Жительці міста Луцьк на Волині Ірині Онопрійчук, 56 років, пенсію переказують на банківську картку. Готівку отримує через банкомат.

— Моя сваха працює у "Промінвестбанку". Два роки тому вона й запропонувала отримувати пенсію не через пошту, як зазвичай, а на карточку, — каже Онопрійчук. — Гроші можна забирати частинами. На незабрані — нараховують дохід. Мої діти клали гроші на мою картку, бо там були вигідні умови.

Відсотки нараховували на залишок — 16% річних. Це вигідніше за звичайний банківський вклад: на нього дохід накопичується після закінчення терміну, півроку або рік. А на пенсійну картку відсотки нараховують щодня.

Однак тепер відсотки за пенсійними картками знизилися. Ірині Онопрійчук нараховують на залишок 10% річних. Це вигідніше, ніж отримувати пенсію через пошту. Якщо пенсіонер не забере звідти пенсію вчасно, її можна буде отримати за місяць. Сума буде такою ж.

Із картки гроші не заберуть. Їх можна зняти будь-коли. Або ж розраховуватися карткою в магазинах. На залишок нарахують дохід. Приміром, якщо не знімати з картки мінімальну пенсію (481 грн) протягом місяця, банк нарахує 4–5 грн. За рік "набіжить" до 55 грн.

Заступник голови правління банку "Фінанси та кредит" Ігор Львов, 44 роки, запевняє, що в їхньому банку планують збільшити відсотки за пенсійними картковими рахунками. Поки що пропонують на залишок 8% річних.

Зараз ви читаєте новину «Пенсію вигідно отримувати на пластикову картку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі